GBK FA - FC Ylivieska  0 - 5

Santahaka 1

Hemmaförlust - Kotitappio: 0-5

Det blev 0-5 hemmaförlust mot FC Ylivieska. Pausen skrevs 0-2.

Gästerna öppnade med två snabba mål. Juuso Takanen gjorde 1-0 och Joonas Nordman 2-0. Matchen hade hunnit bli endast 12 minuter gammal. Ylivieska var bättre i första halvlek.

GBK FA inledde bra efter paus och hade sin bästa period i matchen. Något mål lyckades man dock inte göra. Gästernas straffmål, som gjordes av Mikael Nivala i 69:e minuten, avgjorde matchen. 0-4 Takanen och 0-5 Aapo Ristiluoma.

Valter Holmbäck (bilden) var etta i GBK FA som gästar LBK i Larsmo på måndag.

GBK FA: Lillrank, Masumi, Idris, Koskinen (72 Finell), Ojala (72 Hansell), Holmbäck (76 Tissarinen), Jäntti, Melender, Rajala, Wachira, Zitting (46 Koskela).

Pisteet Ylivieskaan

GBK FA koki tappion, kun vahva FC Ylivieska vieraili Kokkolassa. Ottelu päättyi 0-5 (0-2).

Vierasjoukkue aloitti vahvasti: 12 minuuttia ja 0-2. Maalit: Juuso Takanen ja Joonas Nordman. Ylivieska hallitsi avausjaksoa.

Tauolta tuli pirteä GBK FA. Kotijoukkue pelasi hyvin, mutta tärkeä kavennusmaali jäi tekemättä. Vierasjoukkue sai rankkarin 69 minuutilla ja Mikael Nivalan osuma ratkaisi ottelun. Takanen teki 4-0 ja Aapo Ristiluoma 5-0.

Valter Holmbäck (kuvassa) oli kotijoukkueen paras. Maanantaina GBK FA pelaa Luodossa, tai tuttavallisemmin Larsmossa.