GBK Football Academy, Miehet, nelonen

FC-92 - GBK FA   2 - 6

Nivala, DEN-areena

Säsongens första seger! - Kauden avausvoitto!

GBK FA tog säsongens första seger, 6-2 (4-1) över hemmalaget FC-92 i Nivala. En rättvis seger och en mycket bra laginsats.

GBK FA gick till ledning i åttonde minuten. Det var Otto "Nemo" Nieminen som skruvade in en frispark från 20 meter. Snyggt!

GBK:s 2-0 mål kom i elfte minuten. Samuel Frilunds passning friställde Elmeri Lahti på högra kanten. Lahti körde in i straffområdet och placerade bollen förbi hemmamålvakten.

Nära 3-0 var det två gånger, men FC-92 höll undan. Hemmalaget reducerade i 22:a minuten. Det var Ville Marjoniemi som avslutade en kontring.

GBK skapade chanser. Lauri Palonevas nick på hörna parerades av målvakten som också räddade Alireza Barbaris friläge.

Spännande var det, men GBK gjorde två hyperviktiga mål strax före paus. Paul Hansell prickade in 3-1 i 45:e minuten. 4-1 kom en minut senare: målskytt Nieminen på passning av Victor Kauppila.

GBK inledde starkt efter vilan. Lahti gjorde 5-1 och Nieminen 6-1, båda på passning av Frilund.

Hemmalagets andra mål kom i 62:a minuten och gjordes av Touko Kauppinen. GBK:s Elmeri Lahti drog på sig två gula kort några minuter senare. Det första kom för en onödig eftersläng medan det andra var hårt dömt. Publiken applåderade och hånade Lahti som applåderade tillbaka. Det gillade domaren inte och Lahti fick respass till duschen.

Det blev onödigt många gula kort i en överlag juste match. Matchens fulaste tackling kom i slutminuten, fult påhopp på GBK-målvakten Jakob Lillrank, men ingen varning, bara frispark......

Avausvoitto!

GBK FA kukisti Nivalassa kotijoukkue FC-92:n 6-2 (4-1) ja otti kauden ensimmäisen voiton. Voitto oli ansaittu ja koko joukkue esiintyi pirteästi.

Vain seitsemän minuuttia oli pelattu, kun GBK sai vapaapotkun 20 metristä. Otto "Nemo" Niemisen vasuri puhui ja pallo etuyläkulmaan. 2-0 maali nähtiin vain neljä minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä Elmeri Lahti, Samuel Frilundin syötöstä.

Myös 3-0 roikkui ilmassa, mutta toisin kävi. FC-92 iski 1-2, maalintekijänä Ville Marjoniemi.

Maalin jälkeen GBK loi useita paikkoja. Kotijoukkueen maalivahti esitti huipputorjunnan kun hän pysäytti Lauri Palonevan puskun. Maalivahti torjui myös Alireza Barbarin avopaikan.

Tilanne vain 2-1, joten olihan jännitystä ilmassa. GBK teki kuitenkin jakson loppuun kaksi todella tärkeää maalia. Paul Hansell laukoi tilanteeksi 3-1 (45 minuuttia) ja Nieminen Victor Kauppilan syötöstä 4-1 (45+2).

Sama tahti jatkui tauon jälkeen. Lahti 5-1 ja Nieminen 6-1, molemmat Frilundin syötöstä.

FC-92 kavensi 62 minuutilla, maalintekijänä Touko Kauppinen.

Muutama minuutti edellisestä ja GBK:n Elmeri Lahti sai punaisen kortin, kahdesta keltaisesta. Ensimmäinen tuli jälkipelistä, täysin ansaitusti, mutta toinen keltainen heti perään oli liian kova tuomio.

Yleisö taputti ja pilkkasi Elmeriä, joka kääntyi yleisöön päin ja taputti takaisin. Siitä ei erotuomari pitänyt, nosti toisen keltaisen ja Lahti lähti suihkuun.

Kokonaisuutena peli oli siisti, mutta silti keltaisia jaettiin peräti kuusi kappaletta. Siihen nähden oli ihme, että kotijoukkueen pelaaja ei varoitusta saanut törkeästä viime minuutin tempustaan. Siinä ajettiin tylysti GBK:n maalivahdin päälle.

GBK FA: Lillrank, Barbari (v) (81 Kago), Hansell (70 Idris), Finell, Kauppila, Koskela (57 Mäenpää), Frilund (v), Rajala, Nieminen, Paloneva, Lahti (v+v = utv/ua).