GBK Football Academy, Miehet, nelonen

GBK - Pedersöre FF  3 - 5

Santahaka/Sandhagen 1

GBK FA-PeFF 3-5 (2-3)

GBK FA åkte på 3-5 hemmaförlust mot Pedersöre FF i den avslutande matchen i grundserien. Pausen skrevs 2-3.

Målvakten Jakob Lillrank räddade straffspark i femte minuten. Tre minuter senare kom gästernas ledningsmål. 1-1 kom i 21:a minuten. Samuel Frilund sköt, målvakten gav retur och den ordnade Alireza Barbari in i mål.

PeFF drog ifrån till 3-1. Gästerna tog bättre vara på målchanserna. GBK lyckades reducera strax före paus. Elmeri Lahti klackade bollen snyggt in i mål. Bra förarbete av Otto "Nemo" Nieminen.

Andra halvlek: GBK sumpade många fina chanser. PeFF var effektivare och drog ifrån till 5-2. Jeremi Rajala reducerade i 82:a minuten. Lahti hade ett ribbskott, men flera mål lyckades hemmalaget inte göra.

Lillrank skadade sig i tidigt skede, men spelade hela första halvleken. Han ersattes av Victor Kauppila i paus.

Säsongen fortsätter i den nedre slutserien där GBK FA spelar hemma mot Friska Viljor och PeFF, borta mot FC-92 och LoVe.

PeFF-målen: Simon Sandström 3, Isak Silvan och David Gripenberg.

Runkosarja päättyi kotitappioon

GBK FA pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelun, jossa Pedersöre FF oli parempi 5-3 (3-2).

GBK:n maalissa Jakob Lillrank torjui rankkarin ottelun viidennellä minuutilla. Kolme minuuttia myöhemmin iski PeFF, 0-1. GBK tasoitti 21 minuutilla. Samuel Frilund laukoi, maalivahti torjui eteensä ja Alireza Barbari toimitti pallon maaliin.

PeFF, joka oli tehokkaampi, iski kahdesti, 3-1. GBK kavensi juuri ennen taukoa. Otto Nieminen teki hyvän esityön ja Elmeri Lahti "laukoi" kantapäällä pallon maaliin, 2-3.

GBK:lla oli maalipaikkoja toisella jaksolla, mutta PeFF käytti paremmin paikkansa ja karkasi 5-2 johtoon. Jeremi Rajala kavensi 82 minuutilla. GBK painosti loppuminuuteilla. Elmeri Lahti osui ylärimaan.

Maalivahti Jakob Lillrank loukkaantui jo aikaisessa vaiheessa, mutta taisteli koko avausjakson, jonka jälkeen tuli vaihtoon ja Victor Kauppila vartioi maalia toisella jaksolla.

GBK:n pelit jatkuvat alemmassa loppusarjassa. Kotipelit: Friska Viljor ja PeFF. Vieraspelit: FC-92 ja LoVe.

Pedersören maalit: Simon Sandström 3, Isak Silvan ja David Gripenberg.