Covid-19 -epidemia – AJANKOHTAISET
Gamlakarleby BollklubbPublicerad: 30.11.2020 00.00

Covid-19 -epidemia – AJANKOHTAISET

”Epidemian toinen vaihe on Suomessa käynnissä” (STM strategiajohtaja). Koronatapausten määrä nousee koko ajan Suomessa ja myös omalla alueellamme. Soite päivittää tarpeen mukaan ohjeistuksia ja näin ollen myös seuraamme tiiviisti tilanteen kehittymistä ja päivitämme ohjeistuksia sen mukaan.

Harrastustoimintaa koskevat suositukset:

  • Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että keskeytetään kaikenlainen sisätiloissa järjestettävä, ryhmämuotoinen harrastustoiminta. Suositus koskee myös ryhmämuotoista kilpaurheilutoimintaa sekä joukkueiden ja harjoitusryhmien toimintaa, ellei toiminnalle ole erityisiä perusteita tai velvoitteita (esim. maajoukkue- ja SM-tasojen kilpailu- ja harjoittelutoimint
  • Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos tai järjestää etätoimintana.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta, jossa ryhmäkoko on alle 20, voidaan toteuttaa turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelut, turnaustoiminta ja esitykset suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä (esim. striimaus). Lasten ja nuorten harrastustoiminta suositellaan siirrettäväksi ulkotiloihin.

Alueellamme on käyttössä maskisuositus ja tämä koskee myös seurassamme kaikkia juniorivalmentajia ja toimihenkilöitä, kun osallistutaan treeneihin. Toistaiseksi ei ole tullut kieltoa harjoittelulle.

Alla linkit palloliiton ohjeistuksiin, THL:n, Kokkolan kaupungin ja Soiten ohjeistuksiin

Muistutamme, että on tärkeää, että toimihenkilöt ja vanhemmat käyvät ohjeistukset läpi. Kannamme kaikki yhdessä vastuun tilanteesta ja kunnioitamme kaikkia virallisia ohjeistuksia seurassamme.

Soite

Kokkolan kaupunki

THL

Palloliitto

Toivotamme kaikille turvallista arkea!

Päivitetty / Uppdaterad 3.12.2020