GBK Miehet, Miesten Kakkonen

Komeetat - GBK   1 - 1

Comets Park TN

Komeetat - GBK 1-1 (0-1) - Jokihaara maalintekijä/målskytt

GBK gästade Komeetat i Jyväskylä. Matchen slutade oavgjort 1-1. GBK ledde i paus.

GBK hade ett övertag i första halvlek. Gästerna gick till ledning i 28:e minuten. Det var Petteri Jokihaara som sköt frispark direkt i mål, från cirka 25 meter.

Båda lagen hade några målchanser i första halvlek.

Komeetat öppnade starkt efter paus. Hemmalaget satsade mera folk framåt och hade över lag ett övertag i andra halvlek. Rasmus Häkkinen nickade in Komeetats kvitteringsmål i 51:a minuten.

GBK skapade de bästa chanserna till 2-1. 3-4 gånger var det nära, men det ville sig inte. Visst hade också Komeetat chanser, men inte lika goda som GBK hade.

GBK saknade avstängda Ville Luokkala och Markus Enlund samt Aaro Hedman (förkyld) och Elis Åström (förkyld).

Petteri Jokihaara var bäst i GBK.

Niklas Käcko:

-Vi hade mera bollinnehav i första halvlek.

-Vi blev tillbakapressade i andra halvlek som över lag var svår för oss.

-Vi är nöjda med en poäng. Det var ingen lätt match.

-Det kunde också ha blivit tre poäng eftersom vi skapade många fina chanser på slutet.

GBK:lle tasapeli

GBK kohtasi vieraissa Komeetat. Ottelu Jyväskylässä päättyi tasan 1-1. GBK johti tauolla.

GBK hallitsi avausjaksoa ja johti ansaitusti. Maali syntyi 28 minuutilla, kun Petteri Jokihaara pamautti vapaapotkun noin 25 metristä suoraan maaliin.

Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla muutamia tekopaikkoja.

Komeetat nosti peliään toisella jaksolla ja hallitsi tapahtumia. Rasmus Häkkinen puski tasoituksen 50 minuutilla.

Komeetat loi vielä muutaman tekopaikan, mutta GBK loi parhaat paikat ja voittokin oli otettavissa.

GBK:n riveistä puuttuivat Elis Åström (sairas), Aaro Hedman (sairas), Ville Luokkala (pelikiellossa) ja Markus Enlund (pelikiellossa).

Petteri Jokihaara oli GBK:n paras.

-Hallitsimme avausjaksoa.

-Komeetat hallitsi toista puoliaikaa, joka kokonaisuutenakin oli meille vaikea.

-Ollaan tyytyväisiä pisteeseen. Ottelu ei ollut helppo.

-Voittoonkin oli mahdollisuudet. Sen verran hyviä maalipaikkoja meillä lopussa oli.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Lasse Känsälä, Topi Mäki, Teemu Mäki, Tyson Okundzi, Juuso Jäntti, Toro, Joni Lämsä, Petteri Jokihaara, Zuca, Lekinho (84 Joel Häggblom).

Komeetat

1 - 1

(0-1)
28'MaaliJokihaara Petteri
50'MaaliHäkkinen Rasmus