GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - JBK  2 - 1

Keskuskenttä TN

GBK - JBK 2-1

GBK tog säsongens andra trepoängare genom att hemma besegra JBK med 2-1. GBK ledde 1-0 i paus.

GBK inledde piggt och det var så gott som spel mot ett mål under första 15-20 minuterna. Hemmalaget skapade några chanser och hade två farliga hörnor. Mål fick man i 16:e minuten, målskytt Zuca på passning av Joni Lämsä.

Målet knäckte inte gästerna som piggnade till och fick ett spelmässigt övertag. JBK hade några farliga frisparkslägen, men de blev resultatlösa. Joas Snellman, som spelade bra i JBK-målet, gjorde en riktigt fin räddning på Zucas skott.

Petteri Jokihaara sköt in 2-0 till GBK strax efter paus.

Inte ens det knäckte JBK som jobbade mycket bra och fick belöning i 57:e minuten. Obiora Akanihu ordnade in en målvaktsretur.

Nära 3-1 var det när Jokihaara sköt frispark och Snellman räddade från krysset.

JBK jagade kvittering, men de riktigt goda chanserna uteblev. Gästerna odlade mängder av långbollar mot hemmamålet där Riku Lelo Lun Koka plockade dem. Bra jobbade också GBK:s försvarslinje.

GBK slarvade bort många kontringar, bland andra en två mot en situation.

Toro prisbelönades i GBK. Målvakten Joas Snellman fick pris i JBK.

Niklas Käcko, GBK:

-Lite rädd var jag inför matchen. Vi hade ju haft ledigt tio dagar. Men vi tränade bra denna vecka och fick en bra start i matchen.

-Efter 1-0 kom vi lite av oss och hade problem med avstånden.

-2-0 var ett förlösande mål. Samtidigt resulterade det i att vi började slarva. Vi rensade dåligt och slarvade med passningar.

-På slutet gick vi ner i 5-backslinje.

-Jag är nöjd med slutresultatet.

Carl-August Löf, JBK:

-Vi spelade inte bra, men tillräckligt bra för att ta en poäng.

-Tre poäng var vi inte värda.

-Efter 0-2 reste vi oss bra. I slutet satsade vi på långbollar och hoppades det går vägen.

-Slutresultatet grämer.

GBK kukisti JBK:n

Kauden ensimmäinen derby pelattiin Kokkolassa ja sen voitti GBK 2-1. Taukotilanne oli 1-0.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, maali 16 minuutilla. Sen teki Zuca Joni Lämsän syötöstä. Ansaittu maali. GBK aloitti vahvasti ja maalin lisäksi joukkueella oli pari muutakin tekopaikkaa sekä pari vaarallista kulmaa ensimmäisen vartin aikana.

Maalin jälkeen ote kuitenkin katosi ja JBK paransi peliään. Ajoittain JBK hallitsi ja vierailla oli muutama hyvä vapaapotkutilanne, mutta ne jäivät tuloksettomiksi. 2-0 oli lähellä, kun Zuca sai hyvän paikan, jonka Joas Snellman JBK-maalissa torjui.

Tauon jälkeen GBK iski heti. Pelikellossa oli 46.20 kun Petteri Jokihaara laukoi tilanteeksi 2-0.

Sekään ei vieraita masentanut, vaan JBK jaksoi taistella. Kavennusmaali nähtiin 57 minuutilla. Obiora Akanihu laukoi maalivahdin paluupallon sisään.

Heti sen jälkeen GBK sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Jokihaara täräytti kohti yläkulmaa, mutta Snellman teki huippuhienon torjunnan.

JBK piti paljon palloa, sai paljon tilaakin, lähinnä omalla kenttäpuoliskolla, kun GBK siirtyi viiden alakertaan.

Kunnon tasoituspaikkoja JBK ei saanut. Joukkue viljeli paljon korkeita palloja, jotka GBK:n hyvin pelannut maalivahti Riku Lelo Lun Koka poimi varmasti. Myös kotijoukkueen puolustuslinja pelasi varmasti.

GBK pääsi vastaiskuihin, mutta ne jäivät ilman tulosta.

Ottelussa palkittiin kotijoukkueen Toro ja vieraiden Snellman.

-Pelkäsin ottelua, kun meillä oli kymmenen päivää vapaata. Toki tämä viikko harjoiteltiin hyvin ja se näkyi ottelun alussa. Päästiin tosi hyvin peliin mukaan.

-Maalin jälkeen ote katosi ja meillä oli vaikeuksia välimatkojen kanssa.

-2-0 oli helpottava maali, mutta toisaalta, sen jälkeen ote taas katosi. Purkupallot olivat huonoja janiin myös syöttöpelimme.

-Lopussa mentiin 5-miehen alakertaan.

-Lopputulokseen olen tyytyväinen.

-Ei meiltä mikään hyvä peli, mutta tarpeeksi hyvä että olisi pitänyt riittää pisteeseen.

-Kolmea pistettä emme olisi ansainneet.

-0-2 maalin jälkeen nousimme vielä hyvin. Lopussa heitettiin pitkää palloa ja toivottiin parasta.

-Lopputulos harmittaa.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Markus Enlund (60 Lasse Känsälä), Teemu Mäki, Oskar Ylimäki, Ville Luokkala, Elis Åström, Toro, Petteri Jokihaara (84 Topi Mäki), Aaro Hedman, Joni Lämsä (79 Joel Häggblom), Zuca.

Varnades/Varoitettiin: Enlund, Ylimäki, Toro

Foto/teijo Pirttimäki

GBK - JBK su 10.7.2022 | Huippuhetket

2 - 1

JBK
(1-0)
47'MaaliJokihaara Petteri
57'MaaliAkanihu Obiora Kennedy