GBK Football Academy, Miesten Nelonen

GBK FA - LoVe  1 - 3

Santahaka tekonurmi

GBK FA - LoVe 1-3 (1-0)

GBK FA koki kauden ensimmäisen tappion, kun vierasjoukkue Lohtajan Veikot haki Santahaan tekonurmelta täydet kolme pistettä. GBK FA johti tauolla 1-0, LoVe käänsi toisella jaksolla ja voitti 3-1.

GBK FA hallitsi avausjaksoa. Kotijoukkue loi runsaasti maalipaikkoja, mutta teki vain yhden maalin. Casper Djupsundin kulma aiheutti ruuhkaa vieraiden maalille, mutta LoVe selvisi.

Seuraava kulma, jonka antoi Alex Björkgren aiheutti myös ruuhkaa. Tällä kertaa Mofdi Kago (kuvassa) onnistui puskemaan pallon maaliin.

Ronny Rantalalla oli huippupaikka, Roope Suvannolla samoin. Paikkoja lisämaaleihin oli, mutta ne jäivät hyödyntämättä. LoVe sai yhden maalipaikan sekä yhden vaarallisen kulmapotkun juuri ennen taukoa.

Jos oli GBK FA avausjaksolla parempi, niin tauon jälkeen osat vaihtuivat. LoVe otti pelin hallinnan ja loi painetta Lassi Viitalan vartioimalle maalille. Viitala teki toisella jaksolla tukun huippupelastuksia, pysäyttäen muun muassa Joonas Kyöstin kolme kertaa.

LoVe tasoitti 60 minuutilla. Kulmapotkussa Viitala venyi hienoon pelastukseen, mutta Teemu Kyösti laukoi paluupallon sisään.

Myös Pauli Niemen 2-1 syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta.

Teemu Kyöstin vapari 23 metristä vei vieraat 3-1 johtoon. Erikoistilannemaalien ilta: yksi vapaapotkusta, kolme kulmureista.

GBK FA: Lassi Viitala, Roope Suvanto, Joel Övermark (19 Mofdi Kago), Robin Skrabb (v), Ronny Rantala (65 William Finell), Alex Björkgren (v), Casper Djupsund (56 Zacharias Zitting), Jeremi Rajala, Joni Peltola, Daniel Slotte, Filip Holm.

Säsongens första förlust

GBK FA åkte på säsongens första nederlag. Gästande Lohtajan Veikot vann på Sandhagens konstgräs med 3-1. GBK FA ledde i paus.

Matchens alla fyra mål kom på specialsituationer: tre på hörnor, ett på frispark.

Hemmalaget dominerade första halvlek och borde ha gjort flera än ett mål. Casper Djupsunds hörna vållade problem för gästerna som dock lyckades täcka skotten från nära håll. Men 1-0 kom på hörna i 32:a minuten. Alex Björkgrens hörna resulterade i trängsel och slutligen var det Mofdi Kago (bilden) som nickade bollen i mål.

Ronny Rantala hade ett jätteläge till 2-0. Likaså Roope Suvanto hade en fin chans. GBK lyckades inte göra flera mål.

LoVe skapade inte mycket framåt, men hade ett fint läge och en farlig hörna strax före paus.

Sedan blev det mycket LoVe i andra halvlek. Gästerna tog över, skapade chanser till flera än tre mål. Lassi Viitala i hemmamålet storspelade och räddade bland andra tre Joonas Kyöstis friläge.

Joonas gjorde inga mål, men en annan Kyösti, Teemu Kyösti, gjorde två fullträffar. Teemu kvitterade på hörna efter att Viitala klarat första skottet. Pauli Niemis 2-1 till LoVe kom också på hörna. LoVe:s tredje mål kom frispark från 23 meter. Det var Teemu Kyöstis skott som resulterade.