GBK Football Academy, Miesten Nelonen

GBK FA - No Stars  0 - 3

Ykspihlajan urheilukenttä

NoStars vann derbyt - NoStars vei paikallisottelun

Det blev varken mål eller poäng för GBK FA i derbyt mot NoStars. NoStars, som fick stryk i våras, tog revansch och vann med 3-0. Målen kom i första halvlek.

Notarit gjorde tre mål under matchens första halvlek, alla inom 27 minuter. Tomas Djupsund, Johan Wentus och David Carlsson var lagets målskyttar.

NoStars tog effektivt vara på sina chanser. Carlsson, tidigare GBK:are, debuterade i Notarit.

GBK hade ett kraftigt spelövertag så gott som hela tiden. NoStars försvarade sig bra. Men visst fanns det gott om målchanser för hemmalaget, 4-5 riktigt solklara, men NoStars hade sin bästa spelare i målet, nämligen Heikki Kossi. Han var på strålande spelhumör.

Straffspark borde GBK FA ha fått när Alec Biskop fälldes. Biskop fick ta emot många smällar under matchens gång.

GBK FA saknade flera av sina ordinarie spelare.

Målet vaktades av rep.lagets Joonas Koivukoski.

GBK FA: Joonas Koivukoski, Roope Suvanto, Ronny Rantala, Alec Biskop, Joel Övermark, Victor Kauppila, William Finell (68 Ville Vitka), Joni Peltola (62 Zacharias Zitting), Juuso Jäntti, Oskari Melender, Jeremi Rajala.

Paikkalispelissä tappio

Keväällä GBK FA kukisti Notarit, mutta maanantaina kokenut paikallisvastustaja sai revanssin. NoStars voitti 3-0. Kaikki maalit nähtiin avausjaksolla.

Kun pelattuna oli 27 minuuttia, taululla oli lukemat 0-3. NoStarsille maaleja tekivät Tomas Djupsund, Johan Wentus ja David Carlsson. Notarit käytti maalipaikkansa erittäin tehokkaasti.

Mainittakoon, että entinen GBK-pelaaja David Carlsson debytoi Notareissa.

Kenttäpeliä hallitsi GBK FA, ajoittain selvästi. NoStars puolusti hyvin. Toki maalipaikkoja oli, 4-5 kunnon tekopaikkaa, mutta Notareiden maalissa Heikki Kossi pelasi loistavan ottelun.

GBK:lta vietiin selvä rankkari, kun Alec Biskop kaadettiin.

Tällä kertaa GBK:lta puuttui useita avauskokoonpanon miehiä. Maalia vartioi edustuksen Joonas Koivukoski.