GBK - Esse IK  3 - 1

Keskuskenttä TN

Kausi avattu voitolla - Säsongen öppnad med vinst

Kauden avaus ja voitto GBK:lle naisten kakkosessa.

GBK teki paluun keskuskentälle muutaman vuoden tauon jälkeen. Vastustaja kauden avauksessa oli Esse IK. Joukkueet kohtasivat harkkapelissä juuri ennen kauden alkua, silloin Esse voitti 5-1. Kaikki oli siis valmiina mielenkiintoiselle kauden avaukselle, Esse lähti peliin pienenä ennakkosuosikkina.

Esse aloitti pelin vahvasti ja GBK:n puolustus sai tehdä täysillä töitä. GBK sai juonesta kiinni kuitenkin aika nopeasti. Pelikello näytti 13 minuuttia kun Jonna Curinga laittoi kulman suoraan maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin GBK:lla oli jälleen kulma, Jonna Curinga laittoi pallon kohti maalia ja Iida-Maria Hägg-Mäkinen puski pallon maaliin. Yhtäkkiä peli oli 2-0 GBK:lle vaikean alun jälkeen. Esse hallitsi peliä edelleen. Iiris Tiitto torjui hienosti GBK:n maalilla. Puoliaikatulos 2-0.

Kun 54 minuuttia oli pelattu kavensi Sofia Matikainen, joka pelasi GBK:ssa kaudella 2017, pelin 2-1:een. Tämän jälkeen peli oli tiukkaa vääntöä ja Esse hallitsi. Jenni Mahanen teki 3-1 kotijoukkuelle kun kello näytti 90 minuuttia. GBK otti avauksesta kolme tärkeätä pistettä. GBK teki tilanteista maalit ja Esse oli vahvempi joukkue kentällä. Parhaina pelaajina palkittiin Amanda Vikström Essestä ja Jenni Mahanen GBK:sta.

Premiär och seger för GBK i damtvåan.

GBK gjorde comeback till centralplan efter några års paus. Motståndare var Esse IK. Lagen möttes i en träningsmatch strax före säsongstart, Esse vann matchen då 5-1. Allt var klart för en intressant seriepremiär, Esse som en liten förhandsfavorit till matchen.

Esse inledde matchen starkt och GBK försvaret fick jobba för fullt. GBK kom ändå in i matchen ganska snabbt. Matchuret stod på 13 minuter då Jonna Curinga satte direkt in GBK:s hörna. Fem minuter senare var det ny hörna för GBK, Jonna Curinga satte in bollen mot mål och Ida-Maria Hägg-Mäkinen nickade in bollen. Plötsligt var matchen 2-0 åt GBK, efter en tuff start. Esse fick igång sitt spel igen och hade tag av spelet i första halvleken. Iiris Tiitto i GBK:s mål stod för fina räddningar, halvtidsresultat var 2-0.

Då 54 minuter var spelade reducerade Sofia Matikainen, som spelade 2017 i GBK, till 2-1. Efter det stod matchen och vägde under Esse IK:s press. Jenni Mahanen gjorde 3-1 till GBK vid 90 minuter. GBK tog tre viktiga poäng från premiärmatchen. GBK tog vara på sina målchanser och Esse var det starkare laget på plan. Som bästa spelare belöntes Amanda Vikström från Esse IK samt Jenni Mahanen från GBK.

GBK: Iiris Tiitto, Ida-Maria Hägg-Mäkinen, Anette Huhtala, Petra Puolitaival, Emilia Andersson, Janika Sillanpää, Mette Lassila, Rebecca Rasmus, Emmi Möttönen (28 Jenni Mahanen), Jonna Curinga (78 Sanni Ojala), Veera Peltokangas.

Foto/Vilma Sandberg

3 - 1

Esse IK
(2-0)
13'MaaliCuringa Jonna
18'MaaliHägg-Mäkinen Ida-Maria
54'MaaliMatikainen Sofia
90'MaaliMahanen Jenni