GBK Naiset, Naisten Ykkönen

RoPS - GBK   4 - 2

Keskuskenttä, Rovaniemi TN

RoPS oli parempi Rovaniemellä 26.5.2018

Ottelu RoPS - GBK pelattiin Rovaniemen keskuskentällä 26.5.2018. Sää aurinkoinen ja +16 celsiusastetta.

1. Puoliaika
Ottelu käynnistyi vauhdikkaana molempien joukkueiden vyöryttäessä hyökkäyksiä päästä päähän. RoPSin hakiessa pitkiä palloja GBK:n puolustuslinjaan saaden muutamia vaarallisen oloisia maalipaikkoja, mutta ylärimaa tai tolppaa lähemmäs ei mene. GBK halutessa pitää palloa maassa ja pelata pääosin syöttelemällä ylöspäin. Ottelun 27 minuutilla usean syöttökombinaation päätteeksi kapteeni Sanna Ög saa pallon hyökkäyssuunnassa vasemmalle laidalle ja hän viimeistelee tyylipuhtaasti maalivahdin yli takakulmaan tilanteeksi 0-1. Puoliajan 43. Minuutilla tapahtuu GBK:n puolustuspäässä harmillinen törmääminen toppari Lotta Niemelän ja maalivahti Jenna Lukkarin kanssa. Tästä tilanteesta vastustajan pelaaja Elise Larret saa irtopallon ja sijoittaa sen maaliin tilanteeksi 1-1.

2.Puoliaika
Käynnistyy GBK:n osalta todella pirteällä ilmeellä. Kellon näyttäessä 48 minuuttia RoPS:n puolustus unohtaa GBK:n kärkipelaajan keskiviivan tuntumaan. Maalivahdin pitkästä avauksesta oikeaan laitaan Mette Lassila jatkaa pallon ykkösellä suoraan Andrea Strömin juoksuun ja Ström viimeistelee kylmän viileästi ohi maalivahdin ja laittaa tyhjiin 1-2. Ottelun jatkuessa RoPS lisää höyryä. Mutta GBK:lle myös muutamia hyviä maalitilanteita, mutta ei maaleja. RoPSin laita pelaajat osoittivat tehokkuutta ja nopeutta. Kulmatilanteessa 72 minuutilla GBK:n purku jää hieman vajaaksi RoPSin pelaaja pääsee laukomaan ja maalivahdiksi toiselle puoliajalla tullut Aino Kela ei pysty liimaamaan. Irtopallossa ensimmäisenä RoPSin pelaaja, tilanteeksi 2-2. Ottelun 77 minuutilla GBK:lla huono purku 16 alueen reunalla ja RoPS kuittaa ottelun 3-2. Ottelun 87 minuutilla RoPS keskityspallossa GBK:n maalivahdin hieman haparoidessa RoPS:n pelaaja pääsee tuikkaamaan lopputuloksen 4-2. GBK:n nuori joukkue näytti hyvää taisteluilmettä sarjakärkeä vastaan. GBK:n seuraava ottelu on 7.6.2018 Kokkolan keskuskentällä, vastaan asettuu silloin FcSport Vaasasta. Sitä ennen pelaajat nauttivat ansaitusti vapaa viikonlopun koulujen päättyessä.

Ottelussa tänään:
Avaus: Jenna Lukkari Mv, Rebecca Rasmus, Lotta Niemelä, Taru Tiensuu, Jannika Träsk, Sofia Rintala, Fanny Huuhkaja, Sanna Ög (K), Andrea Ström, Mea Kulla ja Mette Lassila. Vaihdossa: Aino Kela Mv, Nathalie Strömbäck, Heidi Ristiluoma, Janika Sillanpää ja Senja Honkala.

Ottelun tilastot

Ottelun koostevideo:

Statistik
RoPS

4 - 2

(1-1)
27'MaaliLeppälä Sanna
48'MaaliStröm Andrea