GBK Edustus, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - Hercules  0 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

GBK-Hercules Oulu 0-3 (0-1)

GBK var steget efter i matchen.Pigga Hercules var det bättre laget och vann rättvist. Gästerna skapade mera målchanser och GBK får tacka målvakten Olli Nylund. Utan hans ingripanden skulle siffrorna ha blivit större.
GBK fick en frispark från 20 meter redan i femte minuten och Lawrence Smiths skott gick inte mycket förbi målet.
Hercules gav sin första stormvarning i elfte minuten. Ett snabbt anfall, ett bra skott av Sami Karjalainen, men Nylund räddade.
Hercules var farligare framåt. 20 minuter hade spelats när Paul Obi avslutade ett fint anfall, 1-0 till gästerna.
GBK skapade inga målchanser i första halvlek. En gång var det trångt i närheten av gästernas mål, men skottet täcktes bort.
48 minuter hade spelats när Karjalainen ökade på till 2-0. Hercules skapade många chanser i andra halvlek och Nylund fick jobba och bjuda på fina räddningar. Dock måste han ge sig en tredje gång i 63:e minuten. Karam Hadhoud avslutade en snabb kontring.
GBK skapade två till tre chanser i andra halvlek. Målvakten Ville Seppä parerade David Carlssons frispark. Carlsson hade ett fint läge från 15 meter, men skottet gick över gästernas mål.
Som helhet var ändå 0-4 närmare än 1-3.
Mikel Gurrutxaga Barruetabena i försvaret var gästernas och planens bästa spelare.

Chris Corcoran, GBK:
- Vi visste att Hercules är ett bra lag.
- Vi spelade inte bra i dag.
- Vi förlorade närkamperna. Hercules var det bättre laget och vann rättvist.
- Det är en hård serie och det finns inga lätta matcher.
- Olli var bäst i vårt lag.
- Vi har ännu mycket att jobba med.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith (85 Iiro Penttilä), Jossimar Sanchez, Jussi Roiko, Joni Pakola, Juho Alasuutari (v, 75 Tom Åstrand), Jaakko Alasuutari, Aaro Hedman (65 Lasse Känsälä), Arjan Goljahanpoor, Benjamin Storbacka, David Carlsson.

GBK jäi kakkoseksi

GBK oli askeleen, tai kaksi jäljessä Herculesta. Vierasjoukkue haki ansaitun 3-0 voiton. Hercules loi enemmän maalipaikkoja ja ilman maalivahti Olli Nylundin hienoja pelastuksia lukemat olisivat rumemmat.
GBK sai heti alussa vapaapotkun 20 metristä, eikä Lawrence Smithin laukaus mennyt kuin vähän ohi maalin.
Hercules osoitti ensimmäisen kerran vaarallisuutensa kun joukkue iski nopeasti ja Sami Karjalainen pääsi tekopaikkaan, mutta Nylund teki hienon torjunnan.
Hercules oli vaarallisempi ja tulosta syntyi 20 minuutilla. Komea hyökkäys, jonka Paul Obi päätti, 1-0 vieraille.
GBK jäi avausjaksolla ilman tekopaikkoja. Kerran oli ruuhkaa vieraiden maalinedustalla, mutta puolustus peitti laukaukset.
Toinen jakso ehti vanheta vain kolme minuuttia kun Karjalainen iski lukemiksi 2-0.
Hercules loi monta tekopaikkaa ja Nylundilla oli hikinen iltapuhde. Nylund oli kotijoukkueen paras.
Kolmannen kerran hän joutui antautumaan, kun kellossa oli 63 minuuttia. Karam Hadhoud päätti nopean vastaiskun.
GBK:lla oli pari-kolme paikkaa toisella puoliajalla. David Carlsson ampui tulisen vapaapotkun, jonka maalivahti Ville Seppä hienosti torjui. Carlsson pääsi kerran kokeilemaan 15 metristä, mutta ampui yli maalin.
Kokonaisuutena 0-4 oli lähempänä kuin 1-3.
Vahvasti pelanneen vierasjoukkueen ja koko kentän paras pelaaja oli alakerran Mikel Gurrutxaga Barruetabena.

- Tiesimme, että Hercules on hyvä joukkue.