Hercules - GBK   0 - 1

Castren TN

Skön revansch! Hedman avgjorde! - Makea revanssi! Hedman ratkaisi!

GBK besegrade Hercules i toppmötet - Hercules kaatui kärkiottelussa!

Aaro Hedmans mål i 89:e minuten gav GBK full pott. Serieledarna från Karleby besegrade serietvåan Hercules i Uleåborg, 1-0. En skön revansch för GBK som i våras fick stryk med 0-5. GBK fortsätter toppa tabellen, fem poäng före Hercules.

Det var mycket Hercules i första halvlek, bollinnehav cirka 80-20 till hemmalagets fördel. GBK försvarade sig mycket bra. Några chanser lyckades hemmalaget skapa, men GBK:s målvakt Olli Nylund gjorde en stark insats igen.

Hercules fortsatte dominera efter paus. GBK tog över de sista 15-20 minuterna. Och målet kom i 89:e minuten. Det var Hedman som prickade in 1-0, efter fint förarbete av David Carlsson och Joni Pakola.

Hercules skapade inga kvitteringschanser på slutet.

Jussi Roiko blev utbytt på grund av skada i 56:e minuten. Elis Åström byttes in på mittfältet och Corcoran flyttade från mittfältet ner i försvaret.

Chris Corcoran, GBK:

- En tuff match. Hercules är ett mycket bra lag.

- De dominerade i ungefär en och en halv halvlek, men orken tog slut för dem.

- Vi jobbade bra matchen igenom, trots att vi inte hade den normala mängden energi på grund av den tuffa matchen mot JBK där vi spelade 45 minuter tio mot elva.

- Hela vårt lag jobbade bra.

GBK: Olli Nylund, Lawrence Smith, Jussi Roiko (57 Elis Åström, 86 Iiro Penttilä), Jossimar Sanchez, Jimi Hackspik, Juho Alasuutari, Jaakko Alasuutari, Chris Corcoran, Joni Pakola, Aaro Hedman, David Carlsson.

Upea taisteluvoitto

Keväällä GBK koki Herculesta vastaan 0-5 kotitappion. Sunnuntain vierasvoitto oli makea. GBK voitti 1-0 ja ainoa maali nähtiin 89 minuutilla.

Sarjakakkonen Hercules, johon GBK nyt repi viiden pisteen kaulan, hallitsi avausjaksoa, ehkä pallonhallintaa noin 80-20. GBK puolusti hyvin. Hercules sai muutaman tekopaikan, mutta maalivahti Olli Nylund oli hyvässä vireessä.

Hercules dominoi myös toisen jakson alkua, jopa 25 minuuttia. Sen jälkeen GBK otti ohjat käsiinsä ja piti palloa. Ratkaisu nähtiin 89 minuutilla. David Carlssonin ja Joni Pakolan esityöstä Aaro Hedman laukoi ottelun ainoan maalin.

Loppuhetkillä Hercules ei saanut yhtään tasoituspaikkaa.

Jussi Roiko, joka pelasi alakerrassa, jätti loukkaantumisen takia kentän 56 minuutilla. Kentälle tuli Elis Åström joka otti Corcoranin paikan keskikentällä. Corcoran puolestaan siirtyi puolustukseen.

- Oli kova ottelu. Hercules on todella hyvä joukkue.

- Kotijoukkue hallitsi avausjaksoa ja pitkään myös toista, mutta sitten he väsyivät, jonka jälkeen saatiin otetta.

- Hieno taistelu koko joukkueelta. Toki mekin väsyttiin, koska meillä ei ollut normaalia energiamäärää, johtuen JBK-pelistä joka myös oli kova peli ja pelattiin vajaalla kokonainen toinen puoliaika.