GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

Hercules - GBK   1 - 1

Castren TN

Hercules - GBK 1-1. Jokihaara 90 min

GBK inledde säsongen med att spela 1-1 borta mot Hercules i Uleåborg. Hemmalaget gjorde mål i tionde minuten och ledde länge, men GBK:s inhoppare Petteri Jokihaara kvitterade i 90:e minuten.

Kanske var det premiärnervositet, men GBK hade svårt att komma igång från början. Hercules gjorde mål redan i tionde minuten. Det var Junior Obagbemiro som gjorde mål.

GBK bättrade på och det var en jämn första halvlek med lite målchanser.

GBK var det bättre laget i andra halvlek. Gästerna dominerade. Visst hade Hercules sina kontringar, men GBK försvarade sig bra.

Petteri Jokihaara byttes in i 83:e minuten. Sju minuter senare gjorde han mål. Han snappade upp Hercules-stopperns dåliga bakåtpassning och placerade bollen in bakom hemmamålvakten.

- Ett rättvist kvitteringsmål. Vi är helt nöjda med resultatet. Det fanns många goda saker i vårt spel, men förstås också saker vi måste bättra på, säger Ilkka Jäntti som lotsade laget på lördagen. Chris Corcoran är avstängd i två matcher.

- En helt okej premiärmatch av oss.

- Ett lyckat inhopp av Petteri.

Från GBK saknades David Carlsson som insjuknade på morgonen. Benno Hanslian från KPV förstärkte laget.

GBK: Olli Nylund, Teemu Mäki, Jussi Roiko (v), Lawrence Smith (v), Aaro Hedman, Juho Alasuutari (74 Lasse Känsälä), Atte Henttu, Miika Hohenthal, Benno Hanslian (83 Petteri Jokihaara), Alec Biskop (87 Elis Åström), Benjamin Storbacka.

Jokihaara tasoitti

GBK aloitti kautensa 1-1 tasapelillä Oulussa, jossa vastassa Hercules. Hercules teki maalin heti alussa ja johti pitkään. Petteri Jokihaara tasoitti 90 minuutilla.

Liekö alkujännitystä, mutta GBK oli alussa hieman tukossa. Junior Obagbemiro iski maalin 10 minuutin kohdalla.

Maalin jälkeen GBK paransi peliään. Avausjakso oli tasainen ja maalipaikat vähissä.

Tauon jälkeen GBK hallitsi tapahtumia. Toki Hercules iski vaarallisesti vastaan, mutta GBK:n puolustus pelasi hyvin.

Vierasjoukkue sai aihetta juhlia 90 minuutilla. Pitkä pallo kohti Herculesin maalia, toppari palautti maalivahdille huolimattomasti, Jokihaara haistoi tilanteen, pääsi väliin ja sijoitti pallon maaliin.

- Ansaittu tasoitus. Tasapeliin pitää olla tyytyväinen. Pelissä oli paljon hyvää, mutta myös paljon parannettavaa, valmentaja Ilkka Jäntti toteaa. Jäntti luotsasi joukkuetta, koska Chris Corcoran on pelikiellossa kaksi ottelua.

- Ihan OK avaus meiltä.

- Petteriltä hyvä sisääntulo.

David Carlsson sairastui lauantai-aamuna, eikä pelannut. Benno Hanslian oli lainassa KPV:sta.

Hercules

1 - 1

(1-0)
90'MaaliJokihaara Petteri