GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

GBK - VPS J Akatemia  6 - 0

Kokkola, Santahaka (tekonurmi)

GBK - VPS-j Akatemia 6-0 (2-0)

GBK fick en drömstart i matchen. Miika Hohenthal gjorde mål i första minuten. Det var David ”Tulle” Carlsson som sköt ett skott, bollen studsade via några VPS-fot till Hohenthal som smällde otagbart bollen i mål.

Samma radarpar slog till 12 minuter senare. Carlsson assisterade och Hohenthal prickade in 2-0.

GBK hade chanser till halvt dussinet mål i första halvlek, men det handlade om små marginaler. GBK:s målvakt Olli Nylund hade en lugn första halvlek.

Mera jobb för Nylund blev det i andra halvlek där Vasalaget bättrade på och lyckades skapa några chanser. Jesper Suokko fick den bästa chansen, fritt skottläge från cirka 20 meter, men Nylund räddade.

Men visst var det GBK som skapade det mesta. Aaro Hedman breddade till vänster åt Teemu Mäki vars låga inlägg styrdes av Carlsson i stolpen. Hohenthal var också nära att pricka krysset.

Ett förlösande 3-0-mål kom i 69:e minuten. Hedmans fenomenala passning friställde Benjamin Storbacka som placerade bollen in bakom målvakten.

Då var saken klar.

83 minuter hade spelats när GBK fick en frispark från 20 meter. Carlsson skruvade bollen in i främre krysset, 4-0.

På passning av Carlsson gjorde Lasse Känsälä 5-0. Känsälä gjorde förarbetet till 6-0 som gjordes av Atte Henttu.

Matchen bevittnades av 326 åskådare. Miika Hohenthal prisbelönades. Lassi Matilainen gjorde en bra domarinsats.

Chris Corcoran:

-Vi kunde ha gjort flera mål i första halvlek. Positivt ändå att vi skapade många chanser.

-VPS kom starkt efter paus och gjorde det inte lätt för oss.

-Vi visade ändå bra inställning och knäckte dem med 3-0 målet.

-Jag gillar den inställning spelarna visade.

GBK: Olli Nylund, Teemu Mäki, Jussi Roiko, Elmer Kääntä, Joni Pakola, Aaro Hedman, Atte Henttu, Miika Hohenthal (76 Chris Corcoran), Benjamin Storbacka, Alec Biskop (66 Lasse Känsälä), David Carlsson (88 Daniel Storbacka).

Hohenthal iski heti alussa

GBK sai otteluun lentävän lähdön, kun Miika Hohenthal laukoi 1-0 jo avausminuutilla. David ”Tulle” Carlsson laukoi ensin, pallo pomppi parin VPS-pelaajan kautta Hohenthalille, joka täräytti pallon maaliin.

13 minuuttia oli pelattu, kun sama parivaljakko iski. Carlsson syötti ja Hohenthal teki maalin.

GBK:lla oli avausjaksolla puoli tusinaa hyviä maalipaikkoja. VPS ei luonut ensimmäistäkään ja GBK-veskarilla Olli Nylundilla oli helppo ensimmäiset 45 minuuttia.

Tauon jälkeen Nylundkin sai töitä. VPS paransi peliään ja loi muutaman tekopaikan. Jesper Suokko sai parhaan paikan, mutta Nylund torjui laukauksen.

Oli kotijoukkueellakin paikkoja. Aaro Hedman pelasi pallon Teemu Mäelle, jonka hieno keskitys tavoitti Carlssonin, jonka veto osui tolppaan.

Ottelu ratkesi 69 minuutilla. Hedmanin loistava syöttö vapautti Benjamin Storbackan, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Homma oli sillä selvä.

GBK sai vapaapotkun 20 metristä ja sen Carlsson laukoi etuyläkulmaan, 4-0. Carlsson syötti Lasse Känsälän 5-0 maalin. Kuudennen maalin teki Atte Henttu, syöttäjänä Känsälä.

326 katsojaa todisti kauden ensimmäisen kotipelin. Miika Hohenthal palkittiin. Lassi Matilainen tuomitsi hyvin.

-Avausjaksolla meillä oli paikkoja tehdä useampi maali. Toki positiivista, että paikkoja luotiin. Kyllä niitä maaleja sieltä tulee.

-VPS tuli tauon jälkeen vahvasti, eikä tehnyt hommaa meille helpoksi.

-Meidän pelaajat näyttivät hyvää asennetta ja iskivät ratkaisevan 3-0 maalin.

-Joukkueen asenne lämmitti suuresti.

Foto Teijo Pirttimäki

6 - 0

VPS J Akatemia
(2-0)
2'MaaliHohenthal Miika
13'MaaliHohenthal Miika
69'MaaliStorbacka Benjamin
83'MaaliCarlsson David
88'MaaliKänsälä Lasse