GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

GBK - KajHa  3 - 1

Kokkola, Keskusurheilukenttä

GBK-KajHa 3-1 (0-0)

Trots stor dominans hamnade GBK i 0-1-underläge, men reste sig och fick KajHa på fall med 3-1. Matchens alla fyra mål kom i andra halvlek.

Paavo Jarva heter han, KajHa:s målvakt. Mannen som länge höll gästerna med i matchen. I första halvlek stoppade han många GBK-försök. Bland andra räddade han två skott av Miika Hohenthal, ett av Aaro Hedman och en nick av Lawrence Smith.

GBK fortsatte dominera i andra halvlek. Det var ofta trångt inom och utanför gästernas straffområde. GBK pressade och tidvis var det panik i KajHa:s försvar. Men gästerna höll, mycket tack vare Jarva som bland andra räddade Jussi Roikos skott från krysset.

Gör du inte mål, så gör motståndarlaget det. Och så blev det. KajHa bjöd på en kall dusch i 66:e minuten. En kontring resulterade i mål genom Lassi Toppinen.

GBK behöll lugnet och visade tålamod. GBK kvitterade i 70:e minuten, en minut efter att KajHa varit nära att göra 2-0. GBK fick en frispark, Teemu Mäki lyfte till målet där David ”Tulle” Carlsson nickade in 1-1.

GBK fortsatte skapa chanser. Atte Henttu hade två fina chanser, men Jarva höll. Dags för 2-1 var det i 78:e minuten. Det var Miika ”Miki” Hohenthal som gjorde ett fenomenalt förarbete på vänstra kanten, serverade ett lågt inlägg som Petteri Jokihaara, inhoppare för kvällen, skarvade in från nära håll.

Fyra minuter senare var det dags för 3-1. GBK kontrade tre mot en. Benjamin Storbacka spelade fram ”Tulle” som prickade bortre hörnet. GBK och dess anhängare kunde andas ut.

Chris Corcoran, GBK:

-KajHa spelade bra. Vi nådde inte vår bästa nivå, men kom starkt igen efter 0-1.

-Mycket jobb kvarstår ännu, men i varje match gör vi vissa saker bra. Vi är ännu inte bra i 90 minuter, men vi närmar oss. Vi bättrar på.

Petteri Jokihaara, GBK:

-Vi skapade många chanser i början, men deras målvakt spelade bra. Ett tidigt mål hade gjort det enklare för oss.

-Vi har en Tulle som förr eller senare slår till.

-Jag vet att vi kan bättre. Visst var det roligt att få spela på centralidrottsplan. Mera publik hade det gärna fått vara.

Pekka Kemppainen, KajHa:

-Vi mötte ett starkt lag, men kämpade bra emot.

-Vi hade chanser till flera mål, men slutligen var det rutin och skicklighet som fällde avgörandet.

-Det är lätt erkänna att rätta laget vann.

Ville Puuronen, KajHa:

-Vi hade redan grepp om tre poäng, men GBK fortsatte och kunde vända på det hela. Harmt, vi hade gärna tagit tre poäng.

-En av våra bästa matcher i år. Och det var roligt att spela på naturgräs.

GBK: Olli Nylund, Teemu Mäki, Jussi Roiko, Elmer Kääntä, Lawrence Smith (68 Petteri Jokihaara), Atte Henttu, Aaro Hedman, Miika Hohenthal (80 Alec Biskop, v), Joni Pakola, Benjamin Storbacka, David Carlsson.

GBK nousi voittoon

GBK hallitsi peliä, jäi silti 0-1 tappiolle, mutta teki hienon nousun ja voitti kotiottelun 3-1.

GBK loi heti alussa hyviä paikkoja, mutta vastustajan maalivahti Paavo Jarva esitti loistavia torjuntoja. Miika Hohenthal ampui kahdesti, Aaro Hedman kerran ja Lawrence Smith puski kerran, mutta aina oli Jarva esteenä.

Tauon jälkeen GBK hallitsi vielä enemmän. Pallo viihtyi vieraiden kenttäpuoliskolla. KajHa puolusti todella hyvin.

Mutta olihan niitä paikkoja. Jussi Roiko haki ylänurkkaa, mutta Jarva venyi hienoon pelastukseen.

Kun et maalia tee, niin toinen tekee. Näin kävi 66 minuutilla. KajHan vastaisku tuotti tulosta, maalintekijänä Lassi Toppinen.

GBK ei hätääntynyt, vaan pelasi rauhallisesti, luottaen siihen, että tulosta vielä syntyy.

Tasoitus nähtiin 70 minuutilla, noin minuutti sen jälkeen kun KajHa oli lähellä tehdä 2-0. GBK sai vapaapotkun, Teemu Mäki nosti maalille ja David ”Tulle” Carlsson puski pallon maaliin.

Maalin jälkeen GBK loi useita paikkoja. Atte Henttu yritti kahdesti, Carlsson kerran, mutta Jarva piti.

Erittäin tärkeä 2-1 maali nähtiin 78 minuutilla. Miika ”Miki” Hohenthal teki loistavan esityön vasemmalla laidalla. Miki ajoi päätyyn asti, keskitti matalan maalille jossa vaihdosta kentälle tullut Petteri Jokihaara ohjasi pallon maaliin.

Neljä minuuttia edellisestä ja GBK ratkaisi lopullisesti. Kotijoukkue iski kolmella yhtä vastaan. Benjamin Storbacka vapautti Carlssonin, joka laukoi pallon ohi Jarvan, 3-1 ja homma oli selvä.

-KajHa pelasi hyvin. Me emme päässeet omalle tasolle. Tehtiin hieno nousu.

-Meillä on vielä paljon töitä. Joka pelissä tehdään joitain asioita hyvin, mutta vielä emme pelaa hyvin täyttä 90 minuuttia. Mutta koko ajan sitä lähestytään.

-Meillä oli alussa monta hyvää tekopaikkaa, mutta maalivahti pelasi hyvin. Jos oli saatu maali heti alkuun, homma olisi ollut helpompaa.

-Onneksi meillä on Tulle, joka jossain vaiheessa iskee.

-Tiedän, että osaamme paremmin.

-Oli hienoa päästä keskusurheilukentälle. Toki yleisöä olisi saanut olla enemmän.

-Kova peli. Vastustaja oli vahva, mutta hyvin pistettiin hanttiin.

-Meillä oli paikat tehdä lisämaaleja. Lopussa kotijoukkueen laatu ratkaisi.

-Ei voi väittää, että tulos oli väärä.

-Oltiin jo kiinni kolmessa pisteessä, mutta GBK jatkoi ja nousi ohi.

-Tulos harmittaa. Kyllä pisteet olisi maistunut.

-Pelattiin yksi parhaista peleistämme. Oli mukava päästä luonnonnurmelle.

Foto/Teijo Pirttimäki

3 - 1

KajHa
(0-0)
71'MaaliCarlsson David
78'MaaliJokihaara Petteri
83'MaaliCarlsson David