GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

SJK Akatemia - GBK   2 - 1

OmaSp Stadion

SJK Akatemia - GBK 2-1 (1-1)

GBK lyckades inte ta poäng av serieledarna SJK Akatemia. GBK gästade Seinäjoki och föll med 1-2 (1-1).

SJK hade ett litet övertag i början, men GBK försvarade sig bra. Gästerna bättrade på och dags för GBK:s 1-0 var det i 20:e minuten, målskytt Lawrence ”Lore” Smith på passning av David ”Tulle” Carlsson.

Hemmalaget kvitterade i 33:e minuten. Målet gjordes av Jyri Kiuru.

GBK hade ett spelmässigt övertag i andra halvlek, men båda lagen skapade målchanser. Halvlekens enda mål kom i 84:e minuten och gjordes av Joonas Lepistö.

Jobspost för GBK var Elmer Kääntäs (bilden) fotskada. Han blev utbytt i paus och ersattes av Tomi Björklund.

Jussi Roiko skadade sig i slutminuterna, men då hade GBK redan gjort sina tre byten.

Chris Corcoran, GBK:

-En helt okej insats av oss. Den kanske bästa hittills i år.

-Resultatet är inte rättvist, men fotboll är fotboll.

-Jag tror att SJK kommer ännu att tappa poäng, men vi måste börja vinna och har inte råd med flera poängtapp.

GBK: Olli Nylund, Jussi Roiko, Elmer Kääntä (46 Tomi Björklund), Teemu Mäki, Aaro Hedman (68 Atte Henttu), Joni Pakola, Juho Alasuutari, Alec Biskop, Benjamin Storbacka, David Carlsson, Lawrence Smith (80 Petteri Jokihaara).

Sarjajohtaja kukisti GBK:n

GBK kohtasi vieraissa sarjajohtaja SJK Akatemian. GBK ei kartuttanut pistetiliään, vaan koki 1-2 (1-1) tappion.

SJK aloitti hyvin, mutta GBK puolusti hyvin. GBK paransi peliään ja siirtyi johtoon 20 minuutilla. Maalintekijänä Lawrence Smith, David Carlssonin syötöstä.

Jyri Kiuru tasoitti 33 minuutilla.

GBK oli pelillisesti hallitsevampi toisella jaksolla, mutta molemmat loivat tekopaikkoja. Toisen puoliajan ainoa maali nähtiin 84 minuutilla ja sen teki Joonas Lepistö.

GBK:lle tuli myös jobinpostia. Elmer Kääntä (kuvassa) loukkasi jalkaansa ja jäi sivuun tauolla. Tilalle tuli Tomi Björklund. Jussi Roiko loukkantui loppuhetkillä, mutta GBK oli jo kaikki vaihtonsa tehnyt.

-Pelillisesti ihan okej esitys, ehkä kauden paras.

-Lopputulos ei tunnu oikeudenmukaiselta, mutta jalkapallo on jalkapalloa.

-Uskon, että SJK vielä menettää pisteitä, mutta meidän on kerättävä voittoja, eikä pistemenetyksiin ole varaa.

SJK Akatemia

2 - 1

(1-1)
20'MaaliSmith Lawrence