GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

GBK - VIFK  2 - 2

Kokkola, Keskusurheilukenttä

GBK-VIFK 2-2 (1-1)

Det var med ett nödrop GBK fick oavgjort hemma mot Vasa IFK. Atte Henttu kvitterade vid 90+5 och matchen slutade 2-2 efter 1-1 i paus.

Vasalagets Junior Oyono gjorde mål redan i första minuten. David ”Tulle” Carlsson kvitterade i fjärde minuten. Bäddat för målkalas?

Nej, sedan blev det en händelsefattig och trist första halvlek där IFK hade ett litet övertag och skapade två vassa chanser. Halvlekens målchanser: 3-1 till Vasa IFK.

GBK inledde piggt efter paus, men de vassa chanserna uteblev. IFK däremot var farligare. Olli Nylund i hemmamålet räddade Oyonos hårda skott. Nylund räddade också Oyonos skott från nära håll.

Hemmalagets Juho Alasuutari åkte på en diskutabel utvisning i 79:e minuten. Juho föll inom straffområdet, domaren tyckte han filmade. Då fick Juho sitt andra gula kort. Mycket diskutabelt!

IFK gjorde ett vackert mål i 88:e minuten. Merhawi Birhane nickade med kraft in en hörna av Jonas Pitkäkangas.

GBK var på väg mot säsongens första hemmaförlust och IFK mot sin första bortaseger. Men si, så blev det inte.

90+5 visade matchuret när inhopparen Atte Henttu kvitterade efter fint förarbete av David Carlsson.

Teemu Mäki (GBK) och Merhawi Birhane (IFK) belönades.

Chris Corcoran, GBK:

-Vi gjorde absolut ingen bra insats.

-Både på den individuella nivån och som ett lag var vi dåliga. Lite bättre blev det efter paus, men mycket måste förbättras ifall vi tänker vara ett topplag.

-Med tanke på vår insats får vi vara nöjda med kryss.

Max Peltonen, Vasa IFK:

-Det var inget högt tempo i matchen.

-Vi hade våra chanser i första halvlek. GBK kom bra efter paus, men vi jobbade oss tillbaka i matchen.

-2-1 ledning på slutet och 2-2 i 90+5, visst känns det harmt för spelarnas skull. De kämpade och ville mycket.

GBK tasoitti vajaalla

GBK oli lähellä kauden ensimmäistä kotitappiota, mutta Atte Henttu tasoitti ajassa 90+5. Ottelu päättyi tasan 2-2. Taukotilanne oli 1-1.

Alku lupaili maalijuhlia, kun vieraiden Junior Oyono iski heti ensimmäisellä minuutilla ja David ”Tulle” Carlsson tasoitti kolme minuuttia myöhemmin.

Maalien jälkeen avausjakso oli tapahtumaköyhä. IFK loi kuitenkin kaksi hyvää tekopaikkaa. Avausjakson maalipaikat: 3-1 vieraille.

GBK tuli hyvin tauolta, mutta ei luonut selkeitä tekopaikkoja. IFK oli vaarallisempi. Maalissa Olli Nylund teki pari hienoa pelastusta. Oyono sai vieraiden parhaat paikat.

Ottelun 79 minuutilla GBK:n Juho Alasuutari sai toisen varoituksen ja ajettiin kentältä. Juho kaatui rankkarialueella ja tuomari oli sitä mieltä, että hän filmasi ja nosti toisen varoituksen. Kyseenalainen ja kova tuomio.

Ottelun komein maali nähtiin 88 minuutilla. IFK:n Jonas Pitkäkangas tarjoili kulman ja Merhawi Birhane puski voimalla pallon ylänurkkaan.

IFK:n kauden ensimmäinen vierasvoitto oli tulossa, GBK:lle puolestaan ensimmäinen kotitappion. Mutta toisin kävi. Ajassa 90+5 iski Henttu. Carlsson teki hyvän esityön.

GBK:sta palkittiin Teemu Mäki, vieraista Birhane.

-Meiltä erittäin heikko esitys.

-Niin henkilökohtaisella tasolla kuin myös joukkueena oltiin huonoja.

-Vähän parannettiin tauon jälkeen, mutta paljon paremmin on pelattava mikäli meidän taistella kärkisijoista.

-Kaikkien tapahtumien jälkeen tasapeli tuntuu hyvältä.

Max Peltonen, IFK:

-Heikkotempoinen ottelu.

-Meillä oli avausjaksolla pari hyvää paikkaa. GBK tuli tauolta hyvin, mutta paransimme jakson vanhetessa.

-GBK:n myöhäinen tasoitus harmittaa. Poikien puolesta harmittaa. Pelasivat hyvällä asenteella.

GBK: Olli Nylund, Teemu Mäki, Lawrence Smith, Tomi Björklund (66 Petteri Jokihaara, v), Joni Pakola (88 Lasse Känsälä), Juho Alasuutari (v+v, utvisning/ulosajo 79), Aaro Hedman (v), Abdi Honar, Benjamin Storbacka, Miika Hohenthal (81 Atte Henttu), David Carlsson.

Foto/Teijo Pirttimäki

Statistik

2 - 2

VIFK
(1-1)
5'MaaliCarlsson David