GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

JBK - GBK   3 - 2

Jakobstad, Västerplan (konstgräs)

GBK föll mot JBK - JBK kukisti naapurinsa

GBK förlorade Bollklubbarnas match i Jakobstad. JBK vann med 3-2 efter ett sent segermål. Pausen skrevs 2-2.

Matchens första halvlek var jämn. GBK ledde två gånger, men JBK kvitterade snabbt båda gångerna. Efter en hörna gav Teemu Mäki ett nytt inlägg och Lawrence Smith gjorde 1-0. 2-1-målet gjordes av Miika Hohenthal efter en långboll av Joni Pakola.

JBK:s 1-1 gjordes av Inalien Wilterlynd och 2-2 av Joakim Häggblom.

Den andra halvleken var jämn till att börja med, men sedan tog JBK över medan GBK tappade sitt spel. Olli Nylund i GBK-målet gjorde några viktiga räddningar. Dock måste han ge sig i 85:e minuten, målskytt Wilterlynd.

GBK lyckades inte skapa kvitteringschanser på slutet.

Chris Corcoran, GBK:

-Jag tycker vi gjorde en helt okej första halvlek. Spelarna visade god inställning och vi spelade bra.

-Vi slarvade i båda baklängesmålen.

-I andra halvlek hängde vi bra med till 60-65 minuter.

-JBK var sedan farligare och skapade några chanser.

-Nylund var bäst i vårt lag.

-Arbetet fortsätter och på söndag möter vi FCV hemma.

OBS! Den matchen, 7.7, börjar redan klockan 16.00!

Bollklubbenit JBK ja GBK kohtasivat Pietarsaaressa. Taukotilanne oli 2-2, mutta JBK ratkaisi lopussa ja voitti 3-2.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. GBK johti kahdesti, mutta kahdesti JBK iski nopean tasoituksen.

Kulmapotkun jälkeen Teemu Mäki tarjoili uuden keskityksen ja Lawrence Smith osui tolppien väliin, 1-0 GBK:lle. 2-1 maalin teki Miika Hohenthal, Joni Pakolan pitkästä avauksesta.

Inalien Wilterlynd teki JBK:n 1-1 ja Joakim Häggblom 2-2 maalin.

Toisen jakson alku jatkui tasaisena, mutta pikkuhiljaa GBK:n ote katosi ja JBK otti pelin hallinnan. GBK:n maalissa Olli Nylund teki pari hienoa torjuntaa. 85 minuutilla hän joutui antautumaan, kun Wilterlynd teki JBK:lle 3-2 voittomaalin.

GBK ei luonut tasoituspaikkoja.

-Mielestäni pelasimme hyvän avausjakson. Pelaajien asenne oli kohdallaan.

-Molempia avausjakson maaleja edelsi meidän virhe.

-Toisen jakson alku oli edelleen ihan hyvää pelaamista, mutta 60-65 minuutilla JBK otti pelin hallinnan.

-JBK loi paikkoja.

-Maalissa Nylund oli meidän paras pelaaja.

-Työ jatkuu. Sunnuntaina kohdataan FCV.

Kokkolassa 7.7 pelattava ottelu alkaa jo kello 16.00. HUOM!

GBK:

Olli Nylund, Teemu Mäki, Lawrence Smith (v), Tomi Björklund, Aaro Hedman (69 Jimi Hackspik), Atte Henttu, Alec Biskop (85 Petteri Jokihaara), Joni Pakola (75 Lasse Känsälä), Miika Hohenthal (v), Benjamin Storbacka, David Carlsson.

JBK

3 - 2

(2-2)
10'MaaliSmith Lawrence
17'MaaliHohenthal Miika