GBK Edustus, TVÅAN - KAKKONEN

GBK - FCV  2 - 0

Kokkola, Keskusurheilukenttä

GBK - FCV 2-0 (1-0)

.GBK var numret större än gästande FC Vaajakoski. Poängen stannade i Karleby med 2-0 (1-0).

GBK hade gott om chanser innan nollan sprack några minuter före paus. Det var David ”Tulle” Carlsson som kom fri och prickade bollen in i bortre hörnet.

Innan dess hade GBK haft halvt dussinet fina chanser. Carlsson hade ett friläge redan i tredje minuten, men målvakten gjorde en fin räddning.

Petteri Jokihaara prickade stolpen. Miika Hohenthal kom helt fri, men lyckades inte lobba bollen in bakom en utrusande målvakt.

Hohenthal spelade fram Carlsson, men målvakten räddade på nytt.

Gästerna hade en riktigt bra chans i första halvlek, nämligen i 45:e minuten, men Aleksi Kaakinen krutade över målet.

GBK hade många chanser till 2-0 efter pausvilan. Målet hängde i luften. Dags för 2-0 var det i 55:e minuten. Miika Hohenthal spelade bollen in i straffområdet där en FCV-spelare spelade handboll. Straffen sköt Lawrence Smith i mål.

Sedan fanns det chanser till 3-0. Å andra sidan, FCV blev farligare mot slutet och hade både ribb- och stolpskott.

Backen Teemu Mäki prisbelönades i hemmalaget.

Teemu Mäki:

-Jag tycker vi kontrollerade matchen strax från början.

-Ännu tycks vi inte orka hela matchen. Bensinen tar slut.

-När vi orkar 90 minuter, då är det svårt att slå oss.

Chris Corcoran:

-Nu orkade vi en kvart längre än mot JBK.

-Vi kontrollerade händelserna helt i75 minuter och det fanns många goda insatser i vårt lag.

-Riktigt bra kontrollerade vi inte den sista kvarten, men bättre blir det i fortsättningen.

GBK: Olli Nylund, Teemu Mäki, Lawrence Smith, Joni Pakola (71 Jussi Roiko), Atte Henttu, Elis Åström, Miika Hohenthal, Alec Biskop, Petteri Jokihaara (88 Daniel Storbacka), Benjamin Storbacka, David Carlsson (73 Arttu Seikkula).

GBK ansaittuun kotivoittoon

GBK kukisti vierailija FC Vaajakosken 2-0, taukotilanteen oltua 1-0.

Ottelun avausmaali nähtiin kaksi minuuttia ennen taukoa. David Carlsson pääsi avopaikkaan ja sijoitti pallon varmasti takanurkkaan.

Ennen sitä GBK:lla oli ollut puolentusinaa maalipaikkoja. Carlssonilla oli huippupaikka, jonka maalivahti upeasti torjui. Petteri Jokihaara osui tolppaan.

Miika Hohenthal pääsi yksin läpi, mutta nosto ulostulleen maalivahdin yli ei onnistunut. Miika tarjoili Carlssonille hyvä paikan, mutta jälleen maalivahti veti pitemmän korren.

Vieraiden paras paikka syntyi juuri ennen taukoa. Aleksi Kaakisen veto suuntautui kuitenkin reilusti yli maalin.

Toisen jakson alkuun GBK loi hyviä paikkoja ja 2-0 roikkui ilmassa. Ja se tuli 55 minuutilla. Hohenthal keskitti, puolustaja pelasi käsipalloa ja pallo vietiin pilkulle. Lawrence Smith ei erehtynyt, 2-0.

Sen jälkeen GBK:lla oli paikkoja tehdä vielä kolmas maali. Muun muassa Smithin pusku pelastettiin maaliviivalta.

FCV jaksoi taistella ja pääsikin tekopaikkoihin. Vieraat osuivat kerran tolppaan ja kerran rimaan.

GBK:sta palkittiin Teemu Mäki.

Teemu Mäki:

-Peli oli meidän hallinnassa alusta lähtien.

-Vielä ei tahdo bensa riittää täyttä ottelua.

-Kun jaksamme täydet 90 minuuttia, meitä on vaikea lyödä.

-Nyt jaksoimme vartin enemmän kuin JBK-pelissä.

-Peli oli kontrollissa 75 minuuttia. Moni pelaaja onnistui hyvin tänään.

-Viimeinen vartti ei ollut hyvin kontrollissa. Mutta parempaan suuntaan ollaan menossa.

2 - 0

FCV
(1-0)
44'MaaliCarlsson David
57'MaaliSmith Lawrence