GBK Futsal, Naisten Futsal-Ykkönen

GBK GBK - FC Seinäjoki  6 - 0

Kokkola, Hollihaan liikuntahalli

GBK nollasi Seinäjoen

Pyhäinpäivän iltapäivänä pelattiin Kokkolan Hollihaan liikuntakeskuksessa Naisten Futsal Ykkösen peli GBK vastaan FC Seinäjoki. GBK voitti ottelun tennislukemin 6-0 (4-0).

Ottelun lähtökohdat olivat joukkueille hyvin erillaiset. GBK oli jo aloittanut kautensa tappiolla, kun seinäjokilaisille ottelu oli sarjan ensimmäinen. Lisäksi GBK:lla oli käytössä enemmän pelaajia kuin kertaakaan aikaisemmin (1+10), kun taas vierailijoilla oli mukana 2 maalivahtia ja 7 kenttäpelaajaa. Lisäksi kotijoukkueella oli mukana koko valmennus, kun taas vierasjoukkueella taustoista paikalla oli vain joukkueenjohtaja. Jo näiden perusteella olisi joku voinut asettaa kotijoukkueen pelin ennakkosuosiksi. Mutta GBK oli sarjanousija ja FC Seinäjoella alkoi jo kolmas kausi tällä sarjatasolla. Lisäksi GBK:n joukkue pelasi ensimmäistä kertaa historiansa aikana kotipelin. Viime vuonna Kakkosessa joukkue pelasi vain vierasturnauksia. Eikä kotijoukkue ollut yli puoleen vuoteen päässyt edes harjoittelemaan kotiareenallaan.

Pelin juoni oli alusta asti kuitenkin selvä. GBK piti palloa, yrittäen rauhallisesti luoda maalipaikkoja. FC Seinäjoki haki taas nopeita vastahyökkäyksiä. Näytti siltä, että on vain ajankysymys ennen kuin GBK menee johtoon. Tämä tapahtuikin jo hyvissä ajoin, joka vapautti joukkueen pelin. Lisäksi kotijoukkuekin yritti tehdä nopeita vastahyökkäyksi, jos sai niille mahdollisuuden. Eka puoliajalla kotijoukkue teki 4 maalia. Toiselle puoliajalle pelin luone vähän muuttui seinäjokisten nostettu ajoittain prässitasoaan. Osaksi tämän ansiosta he saivatkin tällä puoliajalla parhaat maalintekopaikkansa. GBK teki toisella puoliajalla kaksi lisämaalia.

GBK:n pelasi tasaisesti, mutta ns.kakkoskenttä teki joukkueen maaleista viisi. Joukkueen maalivahti Tia Lindqvist sai omaan sarja-avaukseensa lentävän lähdön, kun hän pelasi lajissa harvinaisen nollapelin. Joukkueen parhaana palkittiin toistamiseen Emilia Nurkkala. Vierasjoukkueesta pitää esiin nostaa maalivahti Miia Koskela. Hän pelasti joukkueen monta kertaa lisämaaleilta loistavilla torjunnoillaan. Pyttykerho kuitenkin palkitsi hyvin taistelleen Janika Hahkan. Muutenkin täytyy myöntää, että FC Seinäjoki ei missään vaiheessa lopettanut pelaamista. He yrittivät loppuun asti parhaansa. Ottelu oli tuomarikaksikko Sten Kolehmaiselle ja Joakim Rönnqårdille melko helppo ja he suoriutuivatkin hyvin ottelusta.

Jamina Käld

Kapteeni Vera Mattilan esittely toi hymyn joukkueen huulille.

Joukkue pelaajaesittelyssä.

Toinen kuva samasta tilanteesta.

Viimeinen hetki tsempata toisiaan.

Nollapelin pelannut Tia Lindqvist sai ajoittain olla työttömänäkin.

GBK valmistautuu vastustajan kulmapotkuun.

Dina Kuparinen pelasi taas tutun pirteän ottelun.

Alina Matilainen hoiti oman roolinsa hyvin tehokkaas kakkoskentässä.

Tätä Alina tekikin enemmän kuin seisoi eli auttoi joukkuetta hyvällä liikkeellään.

Vera Mattila ja Dina Kuparinen juonivat sivurajapotkua.

Jamina Käld pelasi hyvin elämänsä ensimmäisessä futsal-pelissä.

Olga Ahokangas palasi kentille yli kuukauden tauon jälkeen.

6 - 0

FC Seinäjoki
(4-0)
7'MaaliNiemi Erica
13'MaaliNiemi Erica
14'MaaliHanhineva Emmi
17'MaaliSaarela Vilma
25'MaaliNurkkala Emilia
29'MaaliNurkkala Emilia