GBK Edustus, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - JBK  1 - 1

Kokkola, Keskuskenttä

Oavgjort/Tasapeli: GBK - JBK

Det blev oavgjort 1-1 i säsongens tredje derbymatch mellan GBK och JBK. En tudelad match där JBK var bättre i första, ledde 1-0, och GBK i andra halvlek.

Hemmalaget jobbade piggt från start, men ungefär efter en kvart var det JBK som tog över. Båda lagen hade några vassa chanser. JBK gick till ledning i 30:e minuten. Det var Benjamin Östman som gjorde mål.

JBK hade ett litet övertag, men GBK avslutade halvleken bra med några hörnor. 0-1 i paus var ändå rättvist.

GBK inledde piggt efter paus och skapade några halvgoda chanser. Ett rättvist 1-1-mål kom i 71:a minuten. Miika Hohenthal serverade till bortre stolpen där Petteri Jokihaara skallade bollen i mål. Strax före hade JBK en bra chans, men mål-Olli Nylund räddade, GBK kontrade och det resulterade i 1-1.

1-2 eller 2-1 kunde det ha blivit på slutet. Bara sekunder återstod när GBK:s Joel Häggblom nickade och JBK-keepern Hannes Käldström räddade.

Olli Nylund och Benjamin Storbacka prisbelönades i GBK, Hannes Käldström och Rasmus Korkea-aho i JBK.

Chris Corcoran, GBK:

- Det var ingen bra första halvlek av oss. JBK var farligare framåt.

- Vi bättrade på efter paus. Vi lyckades utmana dem med vårt spel.

- Jag är nöjd med halvlek två. Men bättre om vi kunde prestera samma spel i 90 minuter.

Tasapeli 1-1

Kauden kolmas, ja samalla viimeinen, derbyottelu päättyi tasan 1-1. JBK johti tauolla.

JBK:n taukojohto oli ansaittu. GBK aloitti pirteästi, mutta noin vartin jälkeen JBK sai otetta. Maalipaikkoja oli molemmilla, mutta JBK oli vaarallisempi. Vieraiden johtomaalin teki Benjamin Östman 30 minuutilla. Hän jatkoi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Tauolta tuli pirteä GBK, joka otti pelin hallinnan. Muutama läheltä piti-tilannetta oli. Peli jo hieman tasaantui, kun GBK iski tasoituksen. Miika Hohenthal nosti takatolpalle, paikalle ryntäsi Petteri Jokihaara joka puski pallon maaliin. Juuri ennen sitä oli JBK lähellä toista maalia, mutta Olli Nylund selvitti tilanteen ja GBK iski vastaiskulla 1-1.

Lopussa olisi voinut päättyä 1-2 tai 2-1. Aivan viime sekunneilla oli GBK:n 2-1 lähellä. Joel Häggblom puski, mutta maalissa Hannes Käldström venyi hienoon torjuntaan.

Palkitut: Benjamin Storbacka ja Olli Nylund, GBK, Hannes Käldström ja Rasmus Korkea-aho JBK.

- Ei oltu hyviä avausjaksolla. JBK oli vaarallisempi.

- Parannettiin tauon jälkeen. Pelimme parani ja haastoimme heidät.

- Tyytyväinen toiseen puoliaikaan, mutta toki toivoisi että samaa peliä esittäisimme 90 minuuttia.

GBK: Olli Nylund, Aaro Hedman, Lawrence Smith, Teemu Mäki, Jimi Hackspik (v), Jussi Roiko (46 Elis Åström), Jaakko Alasuutari, Miika Hohenthal (87 Joel Häggblom), Lasse Känsälä (46 Petteri Jokihaara), Benjamin Storbacka, David Carlsson.

Foto/Teijo Pirttimäki

1 - 1

JBK
(0-1)
30'MaaliÖstman Benjamin
72'MaaliJokihaara Petteri