GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - FC Vaajakoski  0 - 4

Kokkola, Keskuskenttä

GBK-FC Vaajakoski 0-4 (0-3)

GBK lyckades inte öka på poängkontot hemma mot FC Vaajakoski på lördagen. Det blev förlust med 0-4 efter 0-3 i paus.

Gästerna hade fått en bra start och kunde kontrollera händelserna. Mål nummer tre kom i 40:e minuten och gjordes av Matias Sarlin. FCV hade också ett ribbskott.

Gästerna hade bra utdelning: fem chanser, tre mål.

Hemmalaget skapade inte målchanser. Jani Mäenpääs fina jobb på vänstra kanten resulterade med att FCV-försvaret lyckades täcka till hörna.

GBK:s bästa chanser kom i andra halvlek. Teemu Mäki avancerade mot kortlinjen, gav ett inlägg, men Otto Nieminens nick gick förbi målet. Elis Åström avfyrade ett hårt skott, men FCV-målvakten Severi Ikäheimo gjorde en kanonräddning.

Före det hade FCV gjort sitt fjärde mål genom Masa Malen.

Elis Åström fick pris i GBK, Malen i Vaajakoskilaget.

Chris Corcoran, GBK:

- Det blev sent klart att Petteri Jokihaara och Lasse Känsälä måste stå över matchen. Båda är skadade. Vi hamnade att möblera om.

- Vi kom inte till bra nivå idag.

- Vi bjöd på alla chanser som de fick.

- Vi är missnöjda, men jobbar vidare.

FC Vaajakoski haki täyden pistepotin

GBK jäi nollille lauantain kotipelissä FC Vaajakoskea vastaan. Vierasjoukkue voitti 4-0 (3-0).

GBK sai ottelun ensimmäisen maalipaikan, sen sai Elmeri Lahti, jonka laukaus viuhui vain vähän ohi ylänurkan.

Sitten iski FCV. Peetu Lintinen osui 5 ja Aleksi Kaakinen 8 minuutilla. Vierasjoukkue oli saanut hyvän alun ja sen jälkeen kontrolloi tapahtumia.

Matias Sarlin teki 3-0 viisi minuuttia ennen taukoa. Vierailla oli myös yksi rimalaukaus. Viisi maalipaikkaa, kolme maalia.

GBK ei päässyt tekopaikoille.

Toisella jaksolla GBK:lla oli pari hyvää paikkaa. Puolustuksesta noussut Teemu Mäki tarjoili keskityksen, mutta Otto Niemisen pusku meni vähän ohi maalin. Elis Åström latasi kovan vedon, jonka Severi Ikäheimo upeasti torjui.

Ennen sitä oli Masa Malen tehnyt 4-0. Malen palkittiin vierasjoukkueen parhaana.

GBK:sta palkittiin Elis Åström.

- Myöhään selvisi että Petteri Jokihaara ja Lasse Känsälä eivät loukkaantumisten takia voi pelata. Jouduttiin tekemään muutoksia.

- Tänään ei päästy hyvälle tasolle.

- Heidän maalipaikat tulivat meidän virheistä.

- Pettyneitä ollaan, mutta työ jatkuu.

GBK: Riku Lelo Lun Koka (v), Otto Nieminen (70 Samuel Frilund), Teemu Mäki, Aaro Hedman, Alec Biskop, Elis Åström. Jani Mäenpää, Juho Alasuutari, Elmeri Lahti (20 Ville Luokkala, v), Joel Häggblom (46 Jere Moilanen), Joni Lämsä.

Foto/Teijo Pirttimäki

Statistik

0 - 4

FC Vaajakoski
(0-3)
5'MaaliLintinen Peetu
9'MaaliKaakinen Aleksi
35'MaaliSarlin Matias