GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - SJK Akatemia  1 - 5

Kokkola, Keskuskenttä

GBK föll mot SJK-Akatemia - GBK:lle kotitappio

GBK spelade säsongens första hemmamatch och gästades av SJK-Akatemia från Seinäjoki. Spelmässigt gjorde GBK sin hittills bästa match, men måste ge sig, slutligen med klara siffror, 1-5 (1-2).

SJK var det bättre laget, men GBK hade några vassa chanser och kunde ha gjort det svårt för gästerna.

SJK fick en pangstart, mål på straff redan i sjunde minuten. Det var Denys Ollinyk som prickade bollen in bakom Riku Lelo Lun Koka.

0-2 målet lämnade lite bitter smak. Valentin Gasc sköt bollen i mål, men i situationen före blev Lasse Känsälä tacklad. Ingen frispark för GBK och SJK kunde fortsätta anfallet.

SJK hade hand om spelet, men GBK lyckades reducera sju minuter före paus. Petteri Jokihaara nickade in en frispark av Teemu Mäki. Snyggt mål och säsongens första fullträff för GBK.

Målet gav råg i ryggen för GBK och det var jämnare under slutet av halvleken.

Gästerna dominerade efter paus. Riku Lelo Lun Koka gjorde en fantomräddning och höll hemmalaget med i matchen.

Och visst var det nära 2-2. Jani Mäenpää fick ett jätteläge, men sköt över. Det var Jokihaara som gjorde ett fint förarbete.

Kingsley Oforis 3-1 till SJK kom i 72:a minuten och då blev det för mycket uppförsbacke för GBK.

- Målet kanske inte dödade matchen, men gjorde det svårare för oss, säger Chris Corcoran, tränare för GBK.

Koka var bra i hemmamålet, men SJK-keepern William Rosenlöf, som slutligen hade det ganska lugnt, gjorde en viktig räddning när Jokihaara kom i friläge.

Georg Westerlund gjorde SJK:s 4-1 på straff. Joonas Sundman nickade in 5-1.

Chris Corcoran, GBK:

- SJK är ett bra lag. De vann rättvist, men kanske siffrorna var en aning i överkant.

- Vi försvarade oss bra och lyckades skapa ett antal chanser.

- Deras 0-2 harmar. Vi borde absolut ha fått frispark i situationen innan.

- Vi förlorade, men det fanns positiva saker och framför allt saker vi kan jobba vidare med.

GBK taisteli - SJK-Akatemia vei pisteet

GBK pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa, jossa vastaan asettui vahva SJK-Akatemia. Hyvä taistelu ei riittänyt. SJK vei pisteet maalein 5-1 (2-1).

GBK loi muutaman hyvän tekopaikan, mutta ne jäivät käyttämättä.

SJK hallitsi pelillisesti ja sai myös otteluun hyvän alun. Pallo pilkulle jo 7 minuutilla, eikä Denys Ollinyk erehtynyt, 1-0 vieraille. SJK piti palloa ja GBK joutui puolustamaan. 2-0 maali syntyi 20 minuutilla ja se jäi pikkusen kaivelemaan. Lasse Känsälä työnnettiin kumoon, tuomari ei reagoinut ja tilanne jatkui kunnes Valentin Gasc laukoi pallon maaliin.

GBK:n kauden ensimmäinen maali, komea sellainen, nähtiin 38 minuutilla. Teemu Mäki nosti vaparin maalille ja Petteri Jokihaara puski pallon maaliin.

GBK sai maalista voimia ja jakson loppu oli tasaisempaa.

Tauon jälkeen hallitsi SJK ja GBK:n maalivahti Riku Lelo Lun Koka teki yhden todella hienon torjunnan. Ja sitten 2-2 oli lähellä. Jokihaara teki hyvän esityön, tarjoili Jani Mäenpäälle huippupaikan, mutta laukaus suuntautui yli maalin.

71 minuuttia oli pelattu, kun SJK sai liian kauan pitää palloa GBK:n rankkarialueen läheisyydessä. Tilanne päättyi Kingsley Oforin maaliin johtaneeseen laukaukseen, 3-1 SJK:lle.

Vielä oli GBK päästä peliin mukaan. Jokihaara pääsi avopaikkaan, mutta maalissa William Rosenlöf teki tärkeän torjunnan.

Ottelu ratkesi lopulta kun Georg Westerlund laukoi rankkarista 4-1 75 minuutilla. Joonas Sundman puski loppulukemiksi SJK:lle 5-1.

- SJK on erittäin hyvä joukkue. Voittivat ansaitusti, mutta loppulukemat ehkä vähän yläkanttiin.

- Hyvin puolustettiin ja hyvin taisteltiin. Muutama maalipaikkakin luotiin.

- 0-2 maali harmittaa. Edeltävästä tilanteesta meidän olisi pitänyt saada vapaapotku.

- Peli hävittiin mutta meidän esityksessä oli paljon hyviä asioita.

GBK: Riku Lelo Lun Koka (v), Lasse Känsälä, Teemu Mäki, Noa Lehtonen, Aaro Hedman, Elis Åström (v), Joni Lämsä, Jani Mäenpää, Alec Biskop (76 Juuso Jäntti), Joel Häggblom (87 Filip Holm), Petteri Jokihaara.

Foto/Teijo Pirttimäki

1 - 5

SJK Akatemia
(1-2)
7'MaaliOliinyk Denys
20'MaaliGasc Valentin
38'MaaliJokihaara Petteri
72'MaaliOfori Kingsley
76'MaaliWesterlund Georg
84'MaaliSundman Joonas