GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

Hercules - GBK   6 - 0

Castren TN

Hercules-GBK 6-0 - Lehtonen på lån/lainalle

Det blev ingen lyckad Uleåborgsresa för GBK på lördagen. Hemmalaget Hercules slog sina gäster med hela 6-0 efter 3-0 i paus.

Hercules tog strax hand om spelet och mål gjorde man redan i tredje minuten. 2-0 kom i 18:e och 3-0 strax före paus.

Hercules dominerade halvleken och hade också ett stolpskott. GBK lyckades skapa några längre anfall, men målchanserna uteblev.

Hercules hade kontroll över händelserna också i andra halvlek. GBK hade fortsatt svårt komma till chanser. Gästerna fick en frispark från 20 meter, men Petteri Jokihaaras skott gick över målet.

Hercules gjorde mål i 68:e, 73:e och 90:e minuten. 5-0 målet var vackert. Jesse Kilpeläinens skott sökte sig in i krysset.

Hemmalagets övriga målskyttar var Samuli Leppälä 2, Hannes Seikkula, Timi Voutilainen och Muritala Adeniran.

GBK har lånat Noa Lehtonen (bilden) från KPV och han kommer att vara med åtminstone 14 dygn, eventuellt också längre. Lehtonen spelade en match med GBK redan i fjol.

Chris Corcoran, GBK:

- Vi blev ut spelade av ett individuellt och fysiskt lag. Det är bara att godkänna.

- Vi var sämre, både individuellt och som lag. Vi förlorade alla närkamper.

- Jag vet att vi har ett ungt lag, men hade förväntat mig en bättre insats. Jag kräver bättre spel av oss. Och jag vet vi kan bättre.

- Nu ligger vi djupt, men det är bara att fortsätta jobba, jobba och jobba.

Hercules jyräsi voittoon

GBK jäi Oulussa Herculeksen jyrän alle. Kotijoukkue murjoi vieraitaan peräti 6-0, taukotilanne oli 3-0.

Hercules iski heti kolmannella minuutilla, maalintekijä Hannes Seikkula. Timi Voutilainen teki 2-0 18 ja Samuli Leppälä 3-0 45 minuutilla.

Kotijoukkue hallitsi tapahtumia ja GBK ei maalipaikoille päässyt. Herculeksella oli myös yksi tolppalaukaus.

Hercules oli niskan päällä myös toisella jaksolla. Leppälä teki 4-0, Jesse Kilpeläinen illan komeimmalla laukauksella 5-0 ja loppuhetkillä Muritala Adeniran 6-0. Kilpeläisen laukaus meni komeasti ylänurkkaan.

GBK:lla ei maalipaikkoja ollut. Yhden vaparin joukkue sai 20 metristä, mutta Petteri Jokihaaran veto meni yli maalin.

GBK:n mukana oli Noa Lehtonen (kuvassa), joka on lainasopimuksella KPV:sta. Laina kestää vähintään 14 vuorokautta, mahdollisesti pitempäänkin.

- Hyvälle joukkueelle hävittiin. Hercules on taitava ja fyysinen joukkue.

- Myös joukkueena oltiin jäljessä. Kaksinkamppailut hävittiin.

- Tiedän että meillä nuori joukkue ja usealla vain vähän kokemusta kakkosesta. Silti odotin enemmän. Vaadin enemmän ja tiedän että parempaan pystymme.

- Nyt ollaan syvällä, mutta sieltä nousee vain kovalla työnteolla. Työtä, työtä ja työtä.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Otto Nieminen, Teemu Mäki, Noa Lehtonen, Aaro Hedman, Elis Åström, Joni Lämsä, Lasse Känsälä, Jani Mäenpää, Joel Häggblom, Petteri Jokihaara.

Vaihdosta/från byte: 66 Samuel Frilund (Nieminen), 46 Elmeri Lahti (Häggblom), 88 Filip Holm (Lahti).

Varoitukset/varningar: Lasse Känsälä, Elmeri Lahti.

Hercules

6 - 0

(3-0)
3'MaaliSeikkala Hannes
18'MaaliVoutilainen Timi
47'MaaliLeppälä Samuli
67'MaaliLeppälä Samuli
73'MaaliKilpeläinen Jesse
93'MaaliAdeniran Muritala