GBK Miehet, Miesten Kakkonen

OLS - GBK   2 - 3

Castren TN

Viktig seger/Tärkeä voitto: OLS-GBK 2-3

Nu är det mycket nära, nämligen att GBK spelar i division 2 också säsongen 2023. Det rödvita laget tog en viktig trepoängare från Uleåborg, 3-2 (1-1) över OLS.

GBK är nu sex poäng ovanför strecket när två omgångar återstår.

GBK inledde svagt och OLS hade ett klart övertag i 35-36 minuter. Hemmalagets Kuutti Matila gjorde ett rättvist ledningsmål i 33:e minuten.

GBK ändrade om från 4-4-2 till 3-5-2 efter hemmalagets mål. GBK kom starkt före paus och Topi Mäki (bilden) gjorde mål på hörna vid 45+1. Topis första mål i tvåan.

GBK fortsatte spela bra efter paus och gick till ledning i 50:e minuten, målskytt Petteri Jokihaara på passning av Zuca. Men, glädjen blev kortvarig. Leevi Pekkala, inhoppare i paus, kvitterade en minut senare.

GBK:s 3-2 kom fem minuter senare. OLS-försvaret rev ner Zuca cirka 20 meter från målet. Teemu Mäkis låga skott sökte sig in i mål.

OLS pressade hårt på slutet, men GBK kämpade och försvarade sig bra.

Matchens jobspost: Markus Enlund måste utgå på grund av skada. Ville Luokkala drog på sig sin fjärde varning och är avstängd mot JBK.

Topi och Teemu Mäki jobbade väldigt bra i GBK:s försvar. Joonas Koivukoski var säker i målet.

Niklas Käcko, GBK:

-Hela laget jobbade bra.

-Skönt att vi äntligen fick vinna i Uleåborg. Detta var vårt tredje besök hit i sommar.

-Vi hade det svårt i början, katastrofalt svårt, men bättrade på efter omändringarna.

-En viktig poäng, men ännu kan vi inte slappna av. Men vi behöver inte spela med kniven mot strupen.

GBK:lle makeat pisteet

GBK pelaa lähes varmuudella Kakkosessa myös kaudella 2023. Sunnuntaina GBK kukisti Oulun Luistinseuran Oulussa, 3-2 (1-1). Eroa viivaan on jo kuusi pistettä, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.

Ottelun alku oli vaikea. OLS hallitsi ensimmäiset 35-36 minuuttia. Kuutti Matila teki ansaitun johtomaalin 33 minuutilla.

Maalin jälkeen GBK vaihtoi peliryhmitystä. Joukkue oli aloittanut 4-4-2, mutta siirtyi 3-5-2 ryhmitykseen.

Peli parani ja vieraat hallitsivat jakson loppuhetkiä. Topi Mäki (kuvassa) teki uran ensimmäisen Kakkosen maalin, kun hän tasoitti ajassa 45+1. Maali syntyi kulmapotkusta.

Tauon jälkeen GBK jatkoi pirteästi ja siirtyi johtoon 50 minuutilla. Maalin teki Petteri Jokihaara, Zucan syötöstä. Ilo jäi lyhyeksi, Leevi Pekkala tasoitti minuutin myöhemmin.

GBK siirtyi uudelleen johtoon 56 minuutilla. Zuca kaadettiin ja GBK sai rankkarin 20 metristä. Sen Teemu Mäki laukoi suoraan maaliin.

OLS painosti lopussa, mutta GBK puolusti ja taisteli hyvin.

Jobinpostiakin oli: Ville Luokkalan korttitili täyttyi, joten hän ei ole JBK-pelissä mukana. Markus Enlund loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

Maalivahti Joonas Koivukoski esitti hyviä otteita. Topi ja Teemu Mäki pelasivat puolustuksessa erittäin hyvin.

-Koko joukkueelta hyvä esitys.

-Hienoa kun vihdoin onnistuttiin Oulussa voittamaan. Kolmas kerta toden sanoi.

-Alku oli huono, jopa katastrofaalisen huono, mutta muutosten jälkeen parannettiin.

-Tärkeä piste, mutta vielä ei voida huokaista. Mutta, enää ei veitsi kurkulla tarvitse pelata.

GBK: Joonas Koivukoski, Markus Enlund (67 Lasse Känsälä), Topi Mäki, Teemu Mäki, Ville Luokkala, Elis Åström (53 Lekinho), Toro, Joni Lämsä, Zuca, Aaro Hedman, Petteri Jokihaara (81 Juuso Jäntti).

Varningar/Varoitukset: Luokkala, Toro, Jokihaara.

OLS

2 - 3

(1-1)
33'MaaliMatila Kuutti
50'MaaliJokihaara Petteri
51'MaaliPekkala Leevi