Keskuskenttä TN

GBK-KajHa 2-2 (1-1)

Det blev en poäng för GBK i söndagens hemmamatch mot KajHa. Säsongens första poäng, men sett till antalet målchanser borde det ha blivit full pott. Hemmalaget skapade många målchanser.

Matchen slutade oavgjort 2-2 efter 1-1 i paus.

GBK:s Zuca prickade in 1-0 på frispark redan i nionde minuten. KajHa kvitterade fem minuter senare, målskytt Henrique Quadros på straff.

GBK skapade många chanser före paus. Närmast 2-1 var det när Zucas frispark träffade ribbans övre kant.

Det var mycket GBK efter paus. Hemmalaget skapade chans på chans, men det ville sig inte. Zuca, Joni Lämsä och inhopparen Joel Häggblom hade vassa chanser, men nej. Kalle Kemppainen i kajanalagets mål storspelade.

Utan chanser var KajHa inte. Varela och Santos hade var sitt jätteläge, men också GBK:s målvakt, Riku Lelo Lun Koka, bjöd på viktiga räddningar.

Hemmapubliken fick jubla i 81:a minuten. Äntligen! Häggblom spelade fram Ville Luokkala vars skott Kemppainen räddade, men Zuca smällde in returen.

Men, glädjen blev kortvarig. KajHa kvitterade en minut senare. Det var Kenedy Santos som på en fin passning av Joona Mikkonen sköt in 2-2.

Zhan Bulatkulovs perfekta passning friställde Zuca som placerade bollen lite förbi målet. I 90:e minuten! Så nära, så nära.

Av bröderna Mäki kunde två, Topi (GBK) och Tatu (KajHa), medverka i söndagens match. Teemu Mäki hade insjuknat och missade matchen.

-Visst hade det varit kul med alla tre på plan, konstaterade Topi och Tatu strax efter matchen.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Markus Enlund (50 Joel Häggblom), Oskar Ylimäki (67 Zhan Bulatkulov), Topi Mäki, Lasse Känsälä, Juuso Jäntti, Elis Åström, Ville Luokkala, Joni Lämsä, Aaro Hedman, Zuca.

Varnade/Varoitetut: Jäntti, Enlund.

GBK ja KajHa tasapeliin

GBK ja vierasjoukkue Kajaanin Haka pelasivat 2-2 tasapelin. Taukotilanne oli 1-1. GBK avasi pistetilinsä, mutta maalipaikkoja oli sen verran runsaasti, että voittokin oli otettavissa.

GBK siirtyi johtoon jo 9 minuutilla, kun Zuca osui vapaapotkusta. Vierasjoukkue tuli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin. Henrigue Quadros teki maalin rankkarista.

GBK loi avausjaksolla muutamia maukkaita tekopaikkoja. Lähimmäksi 2-1 maalia pääsi Zuca, jonka vapaapotku osui ylärimaan.

Toista jaksoa hallitsi GBK ja maalipaikkoja oli useita. Zuca, Joni Lämsä ja Joel Häggblom pääsivät hyviin tekopaikkoihin, jopa useita kertoja, mutta vieraiden Kalle Kemppainen piti pintansa.

Toki myös KajHa loi maalipaikkoja. Varela ja Santos pääsivät huippupaikoille, mutta myös GBK:n maalivahti Riku Lelo Lun Koka teki hienoja pelastuksia.

Kotiyleisö sai tuulettaa 81 minuutilla. Häggblomin syöttö tavoitti Ville Luokkalan, jonka vedon Kemppainen torjui, mutta Zuca toimitti paluupallon verkkoon, 2-1. Vihdoinkin, kotiyleisö huokaisi!

Mutta, iloa ei kauan kestänyt. Heti seuraavalla minuutilla Santos karkasi puolustukselta ja laukoi pallon ohi Kokan, 2-2.

Vielä nähtiin yksi huippupaikka. Zhan Bulatkulovin syöttö vapautti Zucan, joka sijoitti pallon vain vähän ohi maalin. Pelikellossa silloin 90 minuuttia! Niin lähellä, niin lähellä….

Mainittakoon että kentällä nähtiin Mäen veljeksistä kaksi, Topi (GBK) ja Tatu (KajHa). Kolmekin olisi nähty, mutta kotijoukkueen Teemu sairastui ja joutui jättämään pelin väliin.

-Olisihan ollut hienoa jos kaikki olisivat kentällä olleet, totesivat Topi ja Tatu heti ottelun jälkeen.

Veljeksistä Tatu oli tulokseen tyytyväisempi.

Foto/Teijo Pirttimäki

Statistik

2 - 2

KajHa
(1-1)
15'MaaliNurkkala Tuomas
82'MaaliFonseca Dos Santos Kenedy Pascoal