GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK GBK - Hercules  2 - 4

Keskuskenttä TN

GBK-Hercules 2-4 (1-1)

GBK avslutade säsongen med 2-4 hemmaförlust mot Hercules från Uleåborg. GBK blev nionde i årets sluttabell. Hercules steg upp på tredje plats och fortsätter i höstens slutserie.

Gästernas Elias Suisto blev varnad för en ful tackling i 22:a minuten. Fyra minuter senare fick han sitt andra gula kort och blev utvisad.

Trots spel elva mot tio lyckades GBK inte ta poäng inför hemmapubliken.

Jyri Väänänen gjorde hattrick för Hercules. Han gjorde mål i 33:e minuten, 1-0 till gästerna. Petteri Jokihaara såg till att det stod 1-1 i paus. Målet kom i 43:e minuten.

Jyri Väänänen förde gästerna på nytt i ledning i 68:e minuten. GBK:s Zuca kvitterade elva minuter senare, 2-2.

Hercules var hungrigare på slutet. Onni Heikkinen gjorde 3-2 i 89:e minuten. Väänänen gjorde sitt tredje mål en minut senare, 4-2 till Hercules.

Matchen inleddes med tyst minut (bilden) för att hedra minnet av Kenneth ”Tumba” Wiik.

Kausi päättyi tappioon

GBK:n kausi päättyi kotitappioon. Vierailija Hercules Oulusta oli parempi maalein 4-2, siitäkin huolimatta, että joukkue pelasi lähes 70 minuuttia vajaalla.

GBK sijoittui sijalle 9. Hercules nousi kolmanneksi ja jatkaa ylemmässä loppusarjassa.

Herculeksen Elias Suisto otti toisen varoituksen jo 26 minuutilla ja sai punaisen kortin.

Jyri Väänänen, joka teki hattutempun, aloitti maalinteon 33 minuutilla. Petteri Jokihaara tasoitti pari minuuttia ennen taukoa.

Väänänen vei vieraat 2-1 johtoon 68 minuutilla. Zuca tasoitti 11 minuuttia myöhemmin, 2-2.

Lopussa Hercules oli nälkäisempi. Onni Heikkinen osui 89 minuutilla ja Väänänen heti seuraavalla minuutilla.

Ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki (kuvassa) Kenneth ”Tumba” Wiikin muistolle.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Markus Enlund (v), Teemu Mäki, Oskar Ylimäki, Topi Mäki (58 Juuso Jäntti), Ville Luokkala (67 Lasse Känsälä), Toro, Aaro Hedman, Joni Lämsä, Zuca, Petteri Jokihaara (80 Robin Skrabb).

(1-1)
33'MaaliVääräniemi Jyri
42'MaaliJokihaara Petteri
68'MaaliVääräniemi Jyri
89'MaaliHeikkinen Onni
90'MaaliVääräniemi Jyri