GBK Miehet, Miesten kakkonen lohko C

GBK - SJK Akatemia/2  2 - 5

Kokkola, Keskuskenttä TN

Hemmaförlust/Kotitappio 2-5

GBK åkte på säsongens första nederlag när laget gästades av Seinäjoki JK Akatemia II. Gästerna var bättre med 5-2 (2-0).

GBK kom inte alls i gång i första halvlek som dominerades tidvis stort av gästerna. 0-2 i paus var i underkant. Axel Ainasoja och Eero Lehto var SJK:s målskyttar. Leo Autti sköt två gånger i stolpen och en gång i ribban. Lehtos 2-0 mål kom några minuter före paus.

GBK gjorde en klart bättre andra halvlek och skapade rätt många målchanser. Emmanuel Essel, tremålsskytt för SJK i andra halvlek, gjorde mål strax efter paus. Jasper Uwaegbulam reducerade i 53:e minuten, men hemmalaget åkte på en kall dusch strax efter, 1-4.

GBK:s 2-4 kom i 64:e minuten och gjordes av Jasper. Närmare än det kom hemmalaget. Matchen lämnade dålig eftersmak när två GBK:are nickade ihop och Petteri Jokihaara lämnade liggande på marken. Domaren lät spelet fortsätta och Essel gjorde mål.

Kvällens domare, Aapo Kyllönen, blåste matchen slut strax efter Essels mål. Inte i något skede visade Kyllönen intresse att kolla hur Jokihaara mådde. Vilda protester från både hemmaspelarna och publiken. Ville Huuhka försökte få Kyllönen att kolla läget, men ”belönades” med gult kort. Jokihaara plåstrades om i en kvart.

Kyllönen hade ingen lyckad afton. Han delade ut sammanlagt tio gula kort varav åtta för GBK. Det var trots allt ingen ful match.

Se kommentarerna nedan

GBK:lle avaustappio

GBK koki kauden ensimmäisen tappionsa, kun SJK Akatemia II haki Kokkolasta täydet pisteet, 5-2 (2-0).

GBK:n avausjakso oli heikko ja välillä joukkue jäi pahasti jyrän alle. Axel Ainasoja vei vieraat johtoon. Eero Lehto teki 2-0 juuri ennen taukoa. SJK loi paljon maalipaikkoja. Leo Autti oli varsinainen epäonnen soturi: kaksi tolppa- ja yksi rimalaukaus.

GBK paransi tauon jälkeen ja loi aika monta maalipaikkaa. Ensin kuitenkin Emmanuel Essel teki vieraille 3-0. Jasper Uwaegbulam kavensi 53 minuutilla, mutta Essel teki heti 1-4. Jasper kavensi vielä, 2-4, 64 minuutilla. Sen lähemmäksi GBK ei päässyt. Kertaalleen pallo saatiin tolppaan. Essel sinetöi hattutempun ottelun viimeisellä potkulla.

Tilanteesta jäi erittäin huono maku. GBK:n Petteri Jokihaara puski yhteen oman pelaajan kanssa, sai kovan tällin ja jäi kentälle makaamaan. Peli sai jatkua ja Essel teki maalin.

Ottelun erotuomari Aapo Kyllönen ei missään vaiheessa käynyt tarkistamassa Jokihaaran vointia. Kotijoukkue ja yleisö protestoi. Kun Ville Huuhka kävi huomauttamassa, ”palkintona” oli keltainen kortti. Jokihaaraa hoidettiin vielä vartti pelin jälkeen. Kyllöseltä ala-arvoinen esitys.

Muutenkin erotuomarin ote oli huono. Ei peli niin rumaa ollut, että piti jakaa peräti kymmenen korttia, joista kahdeksan kotijoukkueelle.

Ottelun pressitilaisuus alla:

GBK: Erik Sundqvist (58 Johannes Ingerström), Alex Björkgren, Ville Huuhka, Petteri Jokihaara, Tino Huttu (46 Kaapo Kotila), Ville Luokkala, Toro (46 Pietro Kytölaakso), Thiaguinho (83 Roope Masumi), Tomas Maldonado, Luigi Moraes, Jasper Uwaegbulam (90 Joel Häggblom).