T-10 jatkoon Helmari-liigassa
Publicerad: 23.03.2022 20.04

GBK T-10 taisteli jatkoon Helmari-liigan ensimmäiseltä kierrokselta Kipparihallissa maanantaina 21.3. pelatussa turnauksessa.

Turnauksen ensimmäinen vastustaja FC Sport Vaasasta tiedettiin etukäteen ehkä kovimmaksi vastustajaksi. Sport tulikin alun lujaa ja aloitti maalitehtailun pelin seitsemännellä minuutilla. T-10 sai pikku hiljaa juonesta kiinni, ja vastaus tuli ottelun puolivälissä. Oona spurttasi itsensä maalintekopaikkaan, eikä erehtynyt, tilanne 1-1. Pelin hallinta siirtyi vaasalaisille, ja kylmää vettä tuli niskaan ottelun 25. peliminuutilla. Pelastajaksi kuitenkin nousi Oona, joka tasoitti pelin pari minuuttia ennen päätösvihellystä. Lopputulos 2-2.

Toisessa ottelussa paikallisvastustaja KPV:tä vastaan eivät jalkapallojumalatkaan olleet GBK:n puolella. ”Vihreä” meni pelin 4. minuutilla johtoon puoliharmittomassa tilanteessa, kun pallo oli jo menossa päätyrajan yli. Vastustajan pelaaja sai tuikattua pallon maaliviivan yli viime hetkellä. Shokkimaalin jälkeen T-10 hallitsi ottelua mielin määrin, ja sai luotua useita maalipaikkoja. Viimeistely vain meni hätäilyksi. Kahta tolppaa ja yhtä ylärimaa lähemmäs joukkue ei päässyt. 0-1 tappio tiesi kimurantimpaa tietä jatkoon pääsylle.

Edessä oli pakkovoittoja. Kolmas peli Kruunupyy yj:tä vastaan oli onneksi lopulta läpihuutojuttu. Oonan ja Memen maaleilla ansaittu 2-0 voitto tiesi sitä, että jatkoon pääsy ratkeaisi viimeisessä ottelussa Länsi 1:stä vastaan.

Lataus oli kova, kun alkuvihellys soi. Kaikki tiesivät tilanteen: vain voitto riittäisi jatkopaikkaan. Tasaisen alun jälkeen alkoi näyttää siltä, että vastustajalta loppuu bensa. Peli on täysin kontrollissa, ja ottelun puolessa välissä alkoi tapahtua. Oona karkaa Neelan hienosta läpisyötöstä, ja iskee vapauttavan 1-0 johtomaalin. Ottelu näytti jo ratkenneen, kun Meme viimeistelee numeroiksi jo 2-0. Aivan viimeisillä peliminuuteilla vastustaja aiheutti vielä sydämentykytyksiä kaventamalla tilanteeksi 2-1. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää nähty, mikä tiesi sitä, että tällä tuloksella pääsemme turnauskakkosena jatkoon!

Helmari-liigan toinen kierros pelataan 26.4. Me mennään PORIIN!!!