Hippo-turnauksessa 10.-11.9.2022
Publicerad: 15.09.2022 20.48

Hippo-turnauksessa 10.-11.9.2022

Suosittu ja kovatasoiseksi tiedetty Hippo-turnaus oli toinen kauden turnauksista, johon osallistuimme tasojoukkuein. Kilpajoukkue kisasi kahdeksan joukkueen sarjassa ja sai sitä, mitä oli tilannutkin: kovia otteluja uusia vastustajia vastaan. Tytöt joutuivatkin fysiikan osalta kovaan testiin, sillä kaikki kilpasarjan pelit jokaista pelitilannetta myöten olivat tiukkaa vääntämistä. Prässin kovuus, korkea pelitempo, kovat kaksinkamppailut ja täysillä loppuun asti pelaaminen eivät toteudu Hippo-turnausta vastaavalla tasolla paikallisissa sarjoissamme, joita olemme kesällä pelanneet. Kovatempoisia, fyysisiä ja taitotasoltaan kovia otteluja lähdettiin hakemaan kotikulmia kauempaa, ja niiden puute näkyikin ottelutuloksissa.

Avausottelussa Leppä-12 betonoi puolustuksensa ja puristi 1–0-voiton. Sarjan tasaisuutta kuvaa hyvin se, että lopulta kilpasarjan hopealle yltänyt Leppä-12 tarvitsi kakkossijaan vain kaksi tehtyä maalia koko turnauksessa. Alkusarjan muissa otteluissa GBK:n tytöt saivat ensikosketuksen uusimaalaiseen futikseen, kun vastaan asettuivat Sibbo Vargarna keltainen ja HJK valkoinen. Pisteet kilahtivat sipoolaisten ja hesalaisten saldoon tasaisten ottelujen jälkeen numeroin 3-1 ja 2-0. GBK oli valmennustiimin näkemyksen mukaan taidollisesti vähintään samalla tasolla, mutta voittoon tarvittua kovuutta ja sitkeyttä jäi puuttumaan. Jatkosarjan ottelussa vastaan asettunut HPS oli kohdatuista turnausvastustajista ainoa, joka oli syöttövarmuudessa ja pallonhallinnassa GBK:ta edellä ja veikin ansaitun 2–0-voiton. Turnauksen viimeisessä ottelussa GBK sai viimein kaivettua esiin voittoon tarvitun vääntämisen ja sitkeyden: lukemiin 2-0 päättynyt revanssi Sibbo Vargarna keltaisesta oli herkullinen päätös hienolle turnaukselle. Kilpajoukkueen lopullinen sijoitus oli seitsemäs.

Haastesarjajoukkueen pelaajat saivat turnauksessa paljon vastuuta ja roolia, ja moni pääsi kokeilemaan myös uusia pelipaikkoja. Joukkue sai täydennystä GBK:n 2013 syntyneiden tyttöjen joukkueesta, ja nuoremmat pelaajat ottivatkin hyvin paikkansa. Porukka hitsautui pelipäivien aikana hienosti yhteen, vaikka osa pelaajista tapasi toisensa lauantaina vasta ensimmäisen kerran. Myös haastesarjan vastustajat olivat kaikki uusia tuttavuuksia: FC Siili Pantterit, TuPS punainen, Äänekosken Huima ja JyPK musta tarjoilivat näkymiä savolaiseen, keskisuomalaiseen ja uusimaalaiseen futisosaamiseen vieden ottelut omiin nimiinsä. Haastejoukkueen yhteispelaaminen ja asenne kehittyivät ottelu ottelulta, ja turnauksen huipennus olikin makea 2–0-voitto HJK keltaisesta jatkosarjan ottelussa, mikä varmisti sijoituksen 14:nneksi.

Ensimmäinen yönyliturnaus kartutti mukavia muistoja – niitä, jotka muistetaan vielä vuosienkin kuluttua. Viikonloppuun mahtui ottelujen lisäksi myös muuta yhdessäoloa: turnauksesta jäi uusien kokemusten ohella muistoksi futiskortti, johon pelaajat kirjoittivat toisilleen ja itselleen kehuja ja positiivisia asioita. Toimihenkilötiimin kesken oli myös ilo seurata, kuinka kohteliaasti ja fiksusti tytöt käyttäytyivät läpi turnauksen edustaen seuraansa, kotikaupunkiaan ja perheitään. Lämmin ja aurinkoinen syyssää oli piste i:n päälle ammattimaisesti järjestetyssä turnauksessa – kiitoksen ansaitsevat niin kenttäolosuhteet, ruoka kuin koulumajoituskin.


¨


          GBK r.f.               
          Hyvlerigatan 4
          67100 Karleby
          gbk@gbk.fi
          06-8313325