GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - RoPS  1 - 1

Keskuskenttä TN

GBK-RoPS 1-1 (1-1)

GBK förlorade sommarens bortamatch mot RoPS med 1-5. Bättre gick det på hemmaplan, oavgjort 1-1 efter samma siffror i paus.

RoPS fick en bra start, mål i sjunde minuten. Det var Riku-Veli Niska som efter en tilltrasslad situation sköt bollen in bakom Riku Lelo Lun Koka. GBK skapade två till tre läckra chanser och fick lön för mödan i 36:e minuten. Lauri-Eemil Vetri i RoPS-målet räddade Zucas första skott, men skott nummer två resulterade, 1-1.

GBK hade mera målchanser i första halvlek. Det var mindre målchanser i andra halvlek där båda lagen hade sina bättre perioder. RoPS hade farliga hörnor, men GBK försvarade sig bra.

I andra ändan hade GBK:s Zuca en frispark som Vetri räddade. RoPS klarade sig med både tur och skicklighet när Elis Åströms hörna i 66:e minuten resulterade i trängsel nära målet, men in ville bollen inte.

Joni Lämsä och Aaro Hedman prisbelönades i GBK. Samuel Olabisi och Tatu Lakela belönades i RoPS.

Lauri-Eemil Vetri, RoPS:

-GBK bjöd på inga överraskningar.

-Vi ”håsa” för mycket. Vi slarvade för mycket.

-Att hamna och försvara sig och kämpa i närkamper passar inte oss.

Robin Skrabb, GBK:

-RoPS spelade som vi hade förväntat oss.

-De vill ha mycket boll och spela via mittfältet.

-Jag är helt nöjd med min egen insats.

Aleksi Tanner, RoPS:

-GBK uppträdde aktivt och var bra med boll.

-Hemmaledning i paus hade inte alls varit orättvist.

-Vi gjorde en bättre andra halvlek.

-Vi siktar oss in på en plats bland de fyra bästa. Inför JBK-matchen kommer vi att övernatta i Karleby.

Niklas Käcko, GBK:

-RoPS och matchen bjöd på inga större överraskningar.

-Efter storförlusten i Rovaniemi ville vi göra en bättre match hemma.

-Vi lyckades med omställningar och hade goda målchanser i första halvlek.

-Chanser hade vi också i andra halvlek.

-En poäng. En poäng som kan visa sig vara viktig.

GBK ja RoPS pelasivat tasapelin

Kesällä RoPS nuiji kotonaan GBK:n 5-1. Lauantain ottelu Kokkolassa sujui GBK:lta paremmin, tuloksena 1-1 ja taukotilanne oli sama.

RoPS sai otteluun hyvän lähdön, maali 7 minuutilla. Ruuhkatilanne maalin edessä ja lopulta Riku-Veli Niska laukoi pallon maaliin, 0-1.

GBK loi pari-kolme hyvää maalipaikkaa ja ansaittu tasoitus nähtiin 36 minuutilla. Sitäkin edelsi tiukka taistelu. Maalivahti Lauri-Eemil Vetri torjui Zucan ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallon brassi iski maaliin, 1-1.

GBK loi avausjakson parhaat maalipaikat. Toisella jaksolla ei yhtä monta maalipaikkaa nähty. Molemmilla oli omat hetkensä.

Zucalla oli hyvä vapari, jonka Vetri torjui. RoPS selvisi sekä taidolla että vähän myös tuurilla, kun Elis Åströmin kulma aiheutti maalinedusruuhkaa, mutta sisään ei pallo mennyt.

Ottelussa palkittiin: Joni Lämsä GBK, Aaro Hedman GBK, Tatu Lakela RoPS, Samuel Olabisi RoPS.

-GBK ei yllättänyt.

-Me hätäiltiin ja oltiin huolimattomia. Jouduttiin puolustamaan ja kamppailemaan, mikä ei meille sovi.

-RoPS ei yllättänyt. Tiedettiin, että joukkue haluaa pitää palloa ja pelata keskikentän kautta.

-Omaan esitykseen olen ihan tyytyväinen.

-GBK oli aktiivinen ja hyvä pallon kanssa.

-Avausjakson jälkeen olisi voitu olla tappiolla.

-Toinen jakso oli meiltä parempi.

-Tavoitteena on pääsy neljän joukkoon. JBK-ottelua edeltävä yö nukutaan Kokkolassa.

-RoPS tai ottelu yleensä ei suuria yllätyksiä tarjonnut.

-Vieraissa kärsityn suurtappion jälkeen halusimme parantaa.

-Meillä oli useita hyviä vastaiskuja. Avausjaksolla luotiin paljon maalipaikkoja. Niitä oli myös toisella jaksolla.

-Yksi piste. Piste, joka saattaa vielä olla erittäin tärkeä.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Teemu Mäki, Juuso Jäntti (46 Markus Enlund), Topi Mäki, Aaro Hedman, Ville Luokkala, Elis Åström (78 Robin Skrabb), Toro (89 Joel Häggblom), Joni Lämsä, Zuca, Petteri Jokihaara (64 Lekinho).

Foto/Teijo Pirttimäki

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa mukana RoPS:n maalivahti Lauri-Eemil Vetri ja GBK:n pelaaja Robin Skrabb sekä RoPS:n päävalmentaja Aleksi Tanner ja GBK:n päävalmentaja Niklas Käcko. Toimittajana Rolf-Erik Mäkelä.

(1-1)
7'MaaliNiska Riku-Veli