GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK GBK - VIFK  2 - 0

Keskuskenttä TN

Skön seger! - Makea Voitto!

Vilken dramatik! GBK spelade med en man mindre i 75 minuter, men jobbade otroligt bra och fick gästande Vasa IFK på fall. GBK gjorde två mål i andra halvlek och vann med 2-0. En skön och välförtjänt seger.

GBK:s målvakt Riku Lelo Lun Koka fällde Filip Hiekkanen i ett genombrott. Rött kort för Riku i 13:e minuten. Lasse Känsälä byttes ut mot Joonas Koivukoski som vaktade målet resten av matchtiden.

GBK möblerade om. Sedan var det IFK som med elva mot tio hade mera bollinnehav. GBK försvarade sig och gjorde det bra. Varken hemma- eller bortalaget skapade nämnvärda chanser i första halvlek.

GBK fick straffspark i 53:e minuten och den här gången gjorde Zuca inget misstag från elva meter, 1-0 och stor glädje på läktarna.

Ännu mera glädje blev det när Aaro Hedman satte in 2-0 i 76:e minuten. Zuca gjorde ett strålande förarbete.

Merhami Birhane hade IFK:s bästa chans, men Koivukoski parerade till hörna.

IFK pressade, kom till några skottlägen, men GBK-försvaret täckte bra. Uppoffrande försvarsspel. Det var första gången GBK höll nollan denna säsong.

Niklas Käcko, GBK:

-Jag är verkligen nöjd och stolt.

-Efter 15 minuter fick man slänga alla sina planer, men spelarna organiserade sig upp snabbt.

-En laginsats.

-Vi visste att IFK kommer ha mycket boll, men vi kommer få någon eller några chanser. Så gick det.

Teemu Mäki, GBK:

-Jag är glad och stolt över laget.

-Vi jobbade otroligt mycket och fick belöning.

-Vi hamnade i tio mot elva, men höll paketet ihop.

Max Peltonen, VIFK:

-Vi skapade inte tillräckligt för att få resultat. Vi var för långsamma med bollen.

-GBK gjorde det svårt för oss, speciellt efter utvisningen.

-GBK förtjänade allt de fick idag.

GBK kukisti IFK:n

Olihan ottelu! Suurta draamaa! GBK pelasi noin 75 minuuttia vajaalla, kymmenen vastaan yksitoista, mutta taisteli makean 2-0 voiton. Avausjakso oli maaliton.

Maalivahti Riku Lelo Lun Koka kaatoi läpiajossa olleen Filip Hiekkasen ja sai punaisen kortin. Lasse Känsälä meni vaihtoon ja kentälle tuli Joonas Koivukoski, joka vartioi maalia loppupelin.

Avausjakso oli maalipaikkojen suhteen köyhä. Kumpikaan joukkue ei tekopaikoille päässyt. Miesalivoimalla GBK siirtyi puolustuskannalle ja piti pakan tiiviinä.

Kotiyleisö sai tuulettaa 53 minuutilla. GBK sai rankkarin ja tällä kerralla Zuca ei erehtynyt, 1-0. Lisää juhlaa kotiyleisö sai 76 minuutilla. Zuca teki loistavan esityön ja Aaro Hedman viimeisteli, 2-0.

Merhami Birhanen laukaus oli vaasalaisten vaarallisin tilanne. Koivukoski torjui hienosti.

IFK haki laukaisupaikkoja, mutta GBK peitti hyvin. Loistava taistelu palkittiin kolmella pisteellä.

Mainittakoon myös, että GBK piti ensimmäisen kerran maalinsa puhtaana kaudella 2022.

-Olen todella tyytyväinen ja ylpeä pelaajista.

-Vartin jälkeen koko suunnitelma meni uusiksi, mutta pelaajat sopeutuivat nopeasti muutoksiin.

-Tiesin että IFK pitää enemmän palloa, mutta tiesin myös että saamme muutamia tekopaikkoja. Ja niinhän siinä kävi.