GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - Kuopion Elo  2 - 0

Kokkola, Keskuskenttä TN

GBK - Elo 2-0 (2-0)

GBK fick en mycket bra start i årets division 2, hemmaseger över Kuopion Elo. GBK vann 2-0 och målen kom redan under de första fem minuterna.

Det var inget direkt sommarväder. Först var det bara kallt, mot slutet var det både kallt och snöfall.

Toro gjorde mål redan i tredje minuten, passning av Zuca. Joni Lämsä ökade på till 2-0 tre minuter senare. Han ordnade in en retur efter att mål-Miika Töyräs först räddat ett skott av Pietro Kytölaakso.

Efter en pigg, en överlägsen inledning av GBK, jämnade spelet ut sig. Det var ändå GBK som skapade de bästa målchanserna i första halvlek.

Elo bättrade på efter paus och flera gånger osade det bränt i närheten av GBK:s mål. Något mål lyckades Elo inte göra, trots en mycket bra andra halvlek.

GBK:s Zuca och Jani Mäenpää hade var sin chans öka på till 3-0, men det ville sig inte. Straffspark luktade det när Zuca fälldes i 76:e minuten. Elo kontrade och då gjorde hemmamålvakten Riku Lelo Lun Koka en fin räddning.

Niklas Käcko, GBK:

-Jag är nöjd. Känns bättre än motsvarande tid ifjol.

-Vi visste inte mycket om Elo. 2-0 kom kanske för snabbt. Vi blev lite passiva i andra halvlek, men hade våra chanser göra 3-0.

Joni Lämsä, GBK:

-Trevligt inleda med seger och hålla nollan bakåt.

-Det blev svårt i andra halvlek, men vi lyckades försvara oss bra.

Juha Kukkonen, Elo:

-En katastrofal start, fem minuter och 0-2.

-Vi bättrade på. Det var mera det spel Elo kan i andra halvlek.

-Det var tränarmiss att inleda med tre mittbackar.

Miika Töyräs, Elo:

-Det känns bittert. Katastrofal start av oss.

-Men vi bättrade på efter 0-2 och vårt spel var helt okej i andra halvlek.

GBK:lle avausvoitto

GBK sai kauteen hienon lähdön, kun joukkue kotonaan kukisti sarjanousija Kuopion Elon 2-0. Maalit nähtiin jo ensimmäisen viiden minuutin aikana.

Ilma oli kylmä. Ensin oli kylmää ja lopussa oli kylmää ja lumisadetta.

GBK sai otteluun lentävän lähdön. Vajaa kolme minuuttia oli pelattu, kun Zuca syötti ja Toro sijoitti pallon maaliin. Pari minuuttia edellisestä: Pietro Kytölaakso laukoi, maalivahti Miika Töyräs torjui, mutta Joni Lämsä hoiteli paluupallon maaliin.

Pikkuhiljaa peli tasoittui. Toki Elo ei avausjaksolla kunnon tekopaikoille päässyt, mutta joukkueella oli kulmapotkuja. GBK:lla oli pari vaarallista tilannetta.

Tauolta tuli pirteä Elo ja ajoittain pallo pyöri paljon GBK:n kenttäpuoliskolla. Kotijoukkueen maalin läheisyydessä koettiin vaarallisia hetkiä, useammankin kerran. Mutta oli GBK:lla paikat iskeä kolmas maali, lähinnä vastaiskuilla. Zuca ja Jani Mäenpää saivat parhaat paikat, mutta lisämaaleja ei nähty.

Hieman haiskahti rankkarilta, kun Zuca kaadettiin 76 minuutilla. Heti perään Elo iski vastaan ja kotijoukkueen maalivahti Riku Lelo Lun Koka teki hienon torjunnan.

-Olen tyytyväinen. Tyytyväinen verrattuna viime kauden avausotteluun.

-Elo:sta meillä ei ollut mitään etukäteistietoja. 2-0 tuli ehkä vähän liian nopeasti. Toisella jaksolla hieman passivoiduttiin. Toki oli meillä paikkoja iskeä kolmas maali.

-Tyytyväinen. Hienoa, kun saatiin kausi avata voitolla.

-Hienoa, kun pidettiin nolla. Toinen jakso oli vaikea, mutta puolustettiin hyvin.

-Katastrofialku, 5 minuuttia ja 0-2.

-Saatiin kasattua itsemme ja toinen jakso oli enemmän normaalia meitä.

-GBK:sta ei ollut minkäänlaista ennakkotietoa. Oli virhe aloittaa kolmella topparilla ja se menee täysin valmennuksen piikkiin.

-Ei ollenkaan hyvät fiilikset.

-Karmea alku. 0-2 maalin jälkeen peli tasaantui. Toinen jakso oli meiltä hyvää pelaamista.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Teemu Mäki, Thiago (v), Topi Mäki, Ville Luokkala, Aaro Hedman (v), Toro, Pietro Kytölaakso (72 Petteri Jokihaara), Jani Mäenpää, Joni Lämsä, Zuca (89 Juuso Jäntti).

GBK - Kuopion ELO su 23.4.2023 | Lehdistötilaisuus

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa mukana Kuopion Elon maalivahti Miika Töyräs ja päävalmentaja Juha Kukkonen sekä GBK:n pelaaja Joni Lämsä ja päävalmentaja Niklas Käcko. Toimittajana Jussi Roiko.