GBK - VIFK  2 - 5

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK - Vasa IFK 26.7.2018 2-5

GBK - Vasa IFK 26.7.2018 klo 18:30, Keskuskenttä

1.puoliaika käynnistyy helteisessä säässä ja se näkyy myös kentällä. Peli vaikuttaa hieman tahkealta. GBK on kuitenkin opiskellut IFK:n pelikirjaa ja pyrkii ottamaan pääasiassa laitoihin suuntautuvat hyökkäykset pois. Ottelun 18 minuutilla Andrea Ström riistää pallon vastustajan 16 metrissä, ohittaa maalivahdin ja laittaa pallon tyhjiin, tilanne 1-0. Tästä muutaman minuutin päästä heittotilanteen jatkeena IFK pelaa nopean vastahyökkäyksen ja Fanny Forss tasoittaa pelin 1-1. Peli jatkuu tasaisena puoliajan loppuun saakka.

2.puoliaika käynnistyy. IFK alkaa ottamaan enemmän pallonhallintaa ja pitkillä avauksilla kuormittaa GBK:n puolustusta. Ottelun 60 minuutilla GBK maalinedustalla tulee kommunikointivirhe ja Fanny Forss kuittaa tilanteeksi 1-2. Jo 67 minuutin kohdalla Linnea Hjerpe lisää johdon 1-3:een ja Fanny Forss 68 minuutin kohdalla 1-4. GBK sai vielä vähän lohtua kun 78 minuutin kohdalla kapteeni Sanna Ög kaadetaan ja Anu Allonen täräyttää pallon vapaapotkusta maalin takaosaan kaventaen tilanteeksi 2-4. Tämä ei vielä Vaasalaisille riitä vaan Fanny Forss tekee vielä ottelun 82 minuutilla neljännen maalinsa ja lopputulokseksi 2-5. IFK oli tänään vahva ja kestävä. Ottelussa palkittiin GBK:lta Grace Ogunbajo sekä Taru Tiensuu.

GBK:n riveissä tänään pelasivat:

Aino Kela mv, Rebecca Rasmus, Lotta Niemelä, Taru Tiensuu, Janika Sillanpää (Kulla Mea 87¨), Sofia Rintala (Anu Allonen 71¨), Fanny Huuhka, Rebecka Holmbäck (Mette Lassila 68¨), Sanna Ög (Nathalie Strömbäck 90+01¨), Grace Ogunbajo, Andrea Ström (Heidi Ristiluoma 75¨), vaihdossa Veera Peltokangas, ja Jannika Träsk.

(1-1)
18'MaaliStröm Andrea