JBK - GBK   1 - 2

Västerplan (konstgräs), Jakobstad

JBK - GBK 1-2 (1-2)

GBK fick JBK på fall – GBK kukisti JBK:n

Hårt satt segern åt, men det gick vägen för GBK borta mot JBK. GBK vann med 2-1 efter samma siffror i paus. GBK var tidvis illa ute, men kämpade med stort hjärta och målvakten Olli Nylund (bilden) var fenomenal.

GBK öppnade starkt. Gästerna gjorde mål i första minuten, målskytt David Carlsson, assisterad av Jussi Roiko.

14 minuter och det var dags igen, målskytt Arjan Goljahanpoor på passning av Benjamin Storbacka.

JBK, som trivs på sitt konstgräs, tog ett spelmässigt övertag. Joni Remesaho reducerade i 24:e minuten. JBK hade två till tre riktigt vassa chanser, men Nylund jobbade bra.

JBK tryckte på i andra halvlek. GBK kämpade och försvarade sig. 2-2 var närmare än GBK:s 3-1.

Chris Corcoran:

-Vi var lite tursamma. Det är bara att erkänna.

-Tidvis hade vi det väldigt jobbigt, men lyckades hålla undan. Tufft var det. Mycket tufft.

-Vi kom inte upp till vår bästa nivå.

-Olli var kanonbra i målet, men hela laget jobbade storartat. Trötta blev vi i andra halvlek.

Nylund huippuvireessä

GBK sai tehdä täyden päivätyön ja vähän lisääkin, ennen kuin homma oli selvä. JBK kaatui kotikentällään. Pisteet GBK:lle maalein 2-1 (2-1).

GBK sai taistella leijonan lailla. Maalivahti Olli Nylund (kuvassa) oli huikealla pelipäällä.

GBK aloitti vahvasti ja tehokkaasti. Yksi minuutti oli pelattu, kun David Carlsson maalasi Jussi Roikon syötöstä.

2-0 osuman teki Arjan Goljahanpoor, syöttäjänä Benjamin Storbacka. Pelattuna oli 14 minuuttia.

Sitten heräsi JBK, joka omalla keinonurmellaan osaa pelata hyvää jalkapalloa. JBK painosti ja Joni Remesaho kavensi 24 minuutilla.

JBK:lla oli myös muutama huikea paikka, mutta Nylund oli loistava.

JBK hallitsi toista puoliaikaa. GBK puolusti ja taisteli. 2-2 oli lähempänä kuin vieraiden 3-1.

-Tänään oltiin onnekkaita. Se on myönnettävä.

-Koville otti. Todella koville.

-Koko porukka taisteli hienosti. Maalissa Olli oli loistava.

-Emme päässeet omalle tasolle. Väsyneitäkin oltiin.

GBK: Olli Nylund, Joni Pakola, Jussi Roiko, Jossimar Sanchez, Aaro Hedman (v), Juho Alasuutari, Jaakko Alasuutari (74 Tom Åstrand), Benjamin Storbacka, Miika Hohenthal (46 Lawrence Smith, v), Arjan Goljahanpoor, David Carlsson.

JBK

1 - 2

(1-2)
1'MaaliCarlsson David