GBK - JBK  2 - 1

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK - JBK 2-1 (0-1)

GBK besegrade JBK - GBK kukisti JBK:n.

GBK vann, precis som i våras i Jakobstad, med 2-1 över JBK och den här gången helt rättvist. Hårt satt segern åt. JBK ledde i paus och GBK:s Arjan Goljahanpoor blev utvisad i 48:e minuten. Men trots en man mindre lyckades GBK vända på matchen till sin fördel.

GBK hade ett litet övertag i början, dock utan att skapa chanser. JBK bättrade på mot slutet av halvleken och Kevin Larsson gjorde mål i 35:e minuten.

Goljahanpoor var nära att kvittera strax efter.

Samma Goljahanpoor blev varnad en minut före paus. Sin andra varning tog han tre minuter efter vilan. Utvisning och GBK fick kämpa vidare med tio mot elva.

GBK kvitterade två minuter senare och målet gjordes av Jaakko Alasuutari, framspelad av David Carlsson och Aaro Hedman. David passade, Aaro nickade åt Jaakko och PANG, 1-1.

Det märktes inte att hemmalaget hade en man mindre på plan. GBK var farligare i sina framstötar.

Hemmalaget fick straffspark i 72:a minuten. Det var Benjamin Storbacka som fälldes av Jusa Ihalainen.

Carlsson sköt straffen, målvakten Patrik Häggblom räddade, men straffen gick om. Domaren Mikko Juusola tyckte att någon JBK:are sprang för tidigt in i straffområdet. Nytt försök för "Tulle" och den här gången blev det 2-1.

GBK:s försvar och målvakten Olli Nylund jobbade säkert på slutet. JBK skapade inga kvitteringschanser.

Nära 3-1 var det när Carlsson spelade fram Aaro Hedman som fick ett friläge, men Häggblom parerade.

Elis Åström, född 2001, debuterade i division 2. Han byttes in i slutminuterna.

Storbacka prisbelönades i GBK, Häggblom i JBK.

GBK nousi voittoon

Keväällä GBK voitti Pietarsaaressa 2-1. Samat lukemat nähtiin myös Kokkolassa ja tällä kertaa GBK:n voitto oli täysin ansaittu. Toki se koville otti. JBK johti tauolla ja GBK:n Arjan Goljahanpoor sai punaisen kortin kolme minuuttia tauon jälkeen. Vajaallakin GBK nousi voittoon.

Alussa GBK oli hieman niskanpäällä, mutta ei päässyt tekopaikkoihin. JBK paransi ennen taukoa ja Kevin Larsson osui 35 minuutilla, 1-0 vieraille.

Goljahanpoor oli lähellä tasoittaa pari minuuttia myöhemmin.

Goljahanpoor sai keltaisen kortin minuutti ennen taukoa ja toisen heti tauon jälkeen. Ulosajo ja GBK joutui vajaalle.

Vain kaksi minuuttia ulosajosta ja GBK tasoitti. Maalintekijänä Jaakko Alasuutari, David Carlssonin ja Aaro Hedmanin esityöstä. David keskitti, Aaro puski pallon Jaakolle, joka laukoi tilanteeksi 1-1.

GBK oli vajaalla, mutta kentällä se ei näkynyt. GBK oli koko ajan vaarallisempi.

GBK sai rankkarin 72 minuutilla. Jusa Ihalainen kaatoi Benjamin Storbackan.

Carlsson laukoi, maalivahti Patrik Häggblom torjui. Rankkari kuitenkin uusittiin, koska joku JBK:n pelaajista juoksi liian aikaisin rankkarialueelle.Uusi yritys ja tällä kertaa "Tulle" ei erehtynyt, 2-1.

JBK ei tasoituspaikkoja luonut. GBK:n puolustus sekä maalivahti Olli Nylund pelasivat varmasti.

3-1 maali oli lähellä kun Carlsson pelasi avopaikan Aaro Hedmanille, mutta Häggblom teki hienon torjunnan.

Lopussa GBK vaihtoi kentälle Elis Åströmin, syntynyt 2001, joka näin debytoi Kakkosessa.

GBK:n parhaana palkittiin Storbacka, JBK:n ykkönen oli Häggblom.

GBK: Olli Nylund, Joni Pakola, Chris Corcoran, Jossimar Sanchez, Jimi Hackspik (89 Elis Åström), Juho Alasuutari, Jaakko Alasuutari, Arjan Goljahanpoor (v+v = utv/ulosajo 48), Aaro Hedman, Benjamin Storbacka, David Carlsson (87 Linus Sandell).

foto/Teijo Pirttimäki

2 - 1

JBK
(0-1)
49'MaaliAlasuutari Jaakko
74'MaaliCarlsson David