GBK - VIFK  1 - 0

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK-Vasa IFK 1-0 (1-0)!

Olli Nylund räddade straffspark! - Olli Nylund torjui rankkarin!

Stor dramatik på slutet! Vasa IFK fick straffspark i slutsekunderna, men GBK:s målvakt Olli Nylund räddade. Full pott för GBK. Jaakko Alasuutari gjorde mål i första halvlek. Matchens enda fullträff.

Det var en svårspelad match.Det ösregnade före matchen och så gott som hela tiden under första halvlek.

GBK var det bättre laget i första halvlek. Aaro Hedmans skott gick lite över målet. Arjan Goljahanpoor hade ett lågt skott som målvakten Jussi Virkaharju räddade. Nära mål var det när Arjan var förbi Virkaharju, men en back hann rädda före mållinjen.

Målet kom i 37:e minuten. Fint förarbete av Aaro Hedman, passning åt Jaakko Alasuutari vars skott från 16 meter resulterade, 1-0.

GBK hade nära 2-0 i andra halvlek. Virkaharju parerade Jaakko Alasuutaris fina långskott. GBK hade flera hörnor som vållade problem för gästerna, men något mål lyckades hemmalaget inte göra.

IFK bättrade på mot slutet och tidvis såg det farligt ut i närheten av hemmamålet. 90+3 hade spelats när IFK fick straffspark. Casper Källberg sköt, Nylund räddade och plockade i famnen också gästernas retur från straffgränsen.

Sedan blåste domaren av matchen. Vilken dramatik och vilken glädje!

Olli Nylund, GBK:

-Jag var bergsäker vart han skulle skjuta straffen.

-Returen kom sedan rakt i famnen. Nu hade vi en portion tur med oss.

-Det var spelmässigt ingen bra match. En svårspelad match, men förstås samma för båda lagen.

-Jag tycker vi dominerade första halvlek, länge också den andra, men fick jobba hårt på slutet.

GBK:

Olli Nylund, Joni Pakola, Lawrence Smith, Jossimar Sanchez, Jimi Hackspik (90 Chris Corcoran), David Carlsson, Juho Alasuutari (v), Jaakko Alasuutari, Arjan Goljahanpoor (80 Atte Henttu), Aaro Hedman, Benjamin Storbacka (88 Elis Åström), David Carlsson.

Huikea päätös ottelulle!

Olipa huikean jännittävä loppu perjantain ottelulle. Olisikohan edes Alfred Hitchkock tehnyt tätä paremmin?

Kellossa 90+3 ja Vasa IFK saa rankkarin. Casper Källberg laukoo, maalivahti Olli Nylund torjuu ja torjuu myös paluupallon joka tulee noin 16 metristä.

GBK voitti 1-0. Jaakko Alasuutari teki ottelun ainoan maalin.

Ottelua edelsi kaatosade, joka jatkui lähes koko ensimmäisen puoliajan. Olosuhteet olivat vaikeat. Kenttä oli liukas.

GBK oli avausjaksolla parempi. Aaro Hedmanin veto meni vähän yli maalin. Arjan Goljahanpoorin vedon maalivahti Jussi Virkaharju torjui. Kerran Arjan oli jo Virkaharjusta ohi, mutta puolustus pelasti vähän ennen maaliviivaa.

1-0-osuma syntyi kahdeksan minuuttia ennen taukoa. Aaro Hedmanin syöttö löysi Jaakko Alasuutarin rankkarialueen rajamailta. Jaakko teki valelaukauksen, teki vielä yhden tai kaksikin lisää ennen kuin täräytti pallon maalin alakulmaan, 1-0.

Toinenkin puoliaika oli pitkään GBK:n. Alasuutarin komean vedon 20 metristä Virkaharju torjui kulmaksi. GBK:lla oli kulmapotkuja ja useita hässäkkätilanteita, mutta IFK piti pintansa.

IFK tuli vahvasti viimeisen vartin. Oli muutama vaarallinen kulma ja muitakin aika pahoja tilanteita.

Loppuhetkillä tuli sitten rankkari. Nylund torjui ja siihen peli päättyi. Voi sitä riemua, kentällä ja katsomossa.

-Tiesin mihin hän ampuu. Olin ihan varma siitä.

-Paluupallo tuli sitten mun syliin. Nyt meillä oli tuuriakin.

-Pelillisesti vaikea ottelu johtuen olosuhteista, mutta toki se oli molemmille sama.

-Oltiin parempi joukku ensimmäisellä puoliajalla ja pitkään myös toisella.

GBK:

foto/Teijo Pirttimäki

Statistik

1 - 0

VIFK
(1-0)
37'MaaliAlasuutari Jaakko