Närpes Kraft - GBK   0 - 3

Mosedal

Seger i Närpes - GBK voitti Närpiössä!

Aaro Hedman (34) gjorde 1-0 - Aaro Hedman (34) teki ottelun avausmaalin.

GBK gjorde en lyckad resa till Närpes. Det blev seger med 3-0 efter 0-0 i paus. Tack vare segern har GBK nu fem poängs försprång till tvåan TPV.

Kraft höll jämna takter i första halvlek. Hemmalaget hade laddat sig bra. Viktiga poäng stod på spel. GBK spelade inte bra i första halvlek, men höll försvarsmässigt tätt och gav inte Kraft målchanser.

Trots att det spelmässigt var ingen lyckad första halvlek av gästerna lyckades man ändå skapa den bästa målchansen. David Carlsson sköt i stolpen.

Det blev bättre GBK-takter i andra halvlek. När Aaro Hedman prickade in 1-0 i 66:e minuten, blev det mera GBK. Kraft fick det jobbigare och måste satsa framåt.

Arjan Goljahanpoor gjorde mål i 85:e minuten och inhopparen Atte Henttu 3-0 vid 90+2.

Chris Corcoran, GBK:

- Vi var inte så bra i första halvlek.

- Vi visade ändå bra arbetsmoral genom att orka tro på vårt spel. Vi gjorde en bra andra halvlek.

- Segern smakar bra. Det är inte lätt ta poäng från Närpes.

GBK: Olli Nylund, Joni Pakola, Lawrence Smith, Jossimar Sanchez, Chris Corcoran (v), Juho Alasuutari, Jaakko Alasuutari, Aaro Hedman (89 Atte Henttu), Benjamin Storbacka, Arjan Goljahanpoor, David Carlsson (v).

GBK ratkaisi toisella jaksolla

GBK vieraili Närpiössä ja haki täyden pistepotin. Taukotilanne oli 0-0, mutta GBK iski kolmesti toisella jaksolla, voittaen 3-0.

GBK on avausjakso ei ollut pelillisesti hyvä. Kraft oli energinen ja hyvin latautunut. GBK kuitenkin puolusti hyvin, eikä kotijoukkue kunnon tekopaikkoja saanut.

GBK:lla oli paremmat paikat ja lähimmäksi maalia vieraat pääsivät kun David Carlsson laukoi tolppaan.

Toinen puoliaika oli GBK:lta parempaa. Kun Aaro Hedman vei vieraat johtoon 66 minuutilla, siirtyi ote vielä enemmän GBK:lle. Kraftille se tiesi entistä enemmän ylämäkeä.

Arjan Goljahanpoor iski GBK:lle 2-0 85 minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Atte Henttu viimeisteli ajassa 90+2.

GBK johtaa sarjaa viiden pisteen erolla TPV:hen.