GBK - OLS  4 - 2

Keskusurheilukenttä, Kokkola

GBK-OLS 4-2 (2-2)! GBK kvalar/karsii!

GBK slog OLS och säkrade division 1-kvalplats! - GBK kukisti OLS:in ja varmisti paikan Ykkösen karsintoihin!

GBK hade mycket boll under de första fem minuterna, men si, OLS slog till på sitt första anfall. Mikko Suomela prickade in 1-0 till OLS.

GBK kvitterade sex minuter senare. Det var efter en hörna som Lawrence Smith sköt bollen i mål, 1-1. Efter det hade GBK häng på 2-1. David Carlsson spelade jätteläge åt Atte Henttu, men målvakten parerade. Målvakten räddade också Smiths frispark från 22 meter.

2-1-målet kom i 30:e minuten. Strålande samarbete mellan Carlsson och Henttu och det var Carlsson som kom fri och placerade bollen i mål. En strålande framspelning av Henttu.

OLS bjöd på en kall dusch två minuter före paus. Aleksi Kylmäläs välplacerade skott sökte sig i bortre krysset.

GBK öppnade starkt efter vilan. 47 minuter hade spelats när Henttu serverade ett inlägg och Aaro Hedman nickade bollen snyggt ner i hörnet, 3-2.

4-2 kom på en frispark i 58:e minuten. Det var Jimi Hackspik som skruvade in frisparken från 18 meter. Jimis första mål i division 2.

Chris Corcoran, GBK:

-Jag är inte riktigt nöjd med det vi presterade i första halvlek.

-Däremot gjorde vi en bra andra halvlek.

-Visst känns det bra att vi säkrade kvalplats. Vi har skador och nu får vissa spelare laga sig i spelskick.

-Det spelar ingen roll vem vi möter i kvalet. Det är vårt eget spel som gäller.

Jimi Hackspik, GBK:

-Visst var det roligt att lyckas.

-Jag har redan några gånger frågat om jag får skjuta frispark. Nu fick jag chansen och tackar för det.

Petri Hautajärvi, OLS:

-Vi har ett ungt lag. I dag hade vi på plan 8-9 sådana spelare som ännu kunde medverka i A-juniorlaget.

-Spelmässigt var ju matchen ganska jämn. Vi har mycket att lära oss ännu.

GBK: Olli Nylund, Joni Pakola, Lawrence Smith, Jussi Roiko, Jimi Hackspik, Aaro Hedman (78 Lasse Känsälä), Juho Alasuutari (v), Arjan Goljahanpoor (89 Iiro Penttilä), Atte Henttu, Benjamin Storbacka, David Carlsson (87 Linus Sandell).

GBK:lle 15:sta tappioton

GBK aloitti vahvasti, piti palloa ensimmäiset minuutit, mutta OLS iski ensimmäisestä hyökkäyksestä viidennellä minuutilla. Mikko Suomela vei vieraat johtoon.

GBK tasoitti 11 minuutilla. Joni Pakola tarjoili kulman, pallo maalille ja lopulta Lawrence Smith laukoi sen maaliin.

GBK loi tekopaikkoja. David Carlsson tarjoili huippupaikan Atte Hentulle, mutta maalivahti teki hienon torjunnan. Maalivahti torjui myös Smithin vapaapotkun.

Ansaittu 2-1 maali syntyi 30 minuutilla. Carlsson ja Henttu pelasivat loistavasti yhteen ja Carlsson sijoitti pallon varmasti maaliin. Huikean hieno seinäsyöttö Hentulta.

OLS tasoitti juuri ennen taukoa. Aleksi Kylmälä sijoitti rankkarirajalta pallon upeasti ylänurkkaan.

Toinen jakso ehtivanheta vain kaksi minuuttia, kun GBK iski tilanteeksi 3-2. Henttu keskitti maalille ja Aaro Hedman puski pallon alanurkkaan.

58 minuuttia oli pelattu, kun GBK sai vapaapotkun 18 metristä. Jimi Hackspikin kierteinen laukaus löysi tiensä verkkoon. Hackspikin ensimmäinen maali Kakkosessa.

-En ole tyytyväinen meidän ensimmäiseenpuoliaikaan.

-Toisella puoliajalla pelattiin paremmin.

-Hienoa kun karsintapaikka varmistui. Meillä on loukkaantumishuolia ja nyt saa tietyt pelaajat parannella itseään.

-Karsintavastustajalla ei ole väliä. Keskitymme omaan pelaamiseen.

-Tuntui hienolta onnistua.

-Muutaman kerran olen kysynyt jos saisin vaparin vetää. Nyt sain ja kiitos siitä.

-Meillä on nuori joukkue. Tänään kentällä oli 8-9 pelaajaa, jotka vielä voisi pelata A-junnuissa.

-Pelillisesti ottelu oli aika tasainen. Meillä on vielä paljon opittavaa.

foto/Teijo Pirttimäk

i

4 - 2

OLS
(2-2)
12'MaaliSmith Lawrence
32'MaaliCarlsson David
47'MaaliHedman Aaro
59'MaaliHackspik Jimi