GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - Hercules  1 - 5

Kokkola, Keskuskenttä

GBK - Hercules 1-5 (1-2)

GBK lyckades inte sätta käppar i hjulen för Hercules. Matchen på hemmaplan slutade i förlust, 1-5 (1-2). Det var i slutet av första och i början av den andra halvleken som GBK kunde hota gästerna.

Hercules kontrollerade helt de första 35 minuterna. Gästerna gjorde två snabba mål. Sami Karjalainens frispark från 25 meter resulterade i elfte minuten. Två minuter senare gjorde Kristian Heinolainen 2-0. Heinolainen stod omarkerad några meter från hemmamålet och hade enkel uppgift att skjuta bollen in bakom Riku Lelo Lun Koka.

GBK uppträdde piggt i slutet av halvleken och Alec Biskop reducerade på en fin passning av Teemu Mäki. Det var Alecs första mål i division 2.

Hemmalaget inledde mycket bra efter paus. GBK hade några riktigt fina anfall och det såg lovande ut. Men en kall dusch kom i 50:e minuten. Heinolainen gjorde sitt andra mål. Målet kom på gästernas första anfall/chans i andra halvlek.

GBK hade ännu några reduceringschanser. Elis Åström krutade iväg ett bra långskott som målvakten räddade. Hercules skapade de bästa chanserna och Oskari Haanpää gjorde 4-1 i 62:a minuten. Hercules hade ett stolpskott. Hercules hade ett ribbskott och på den lyckades Henri Mäkäräinen skjuta in returen.

Chris Corcoran, GBK:

- Mentalt var vi inte redo från start.

- I deras andra mål försvarade vi oss dåligt.

- Alldeles för ofta förlorade vi situationer där vi var tre mot en.

- Deras tredje mål kändes tungt. Vi var helt okej på gång före det.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Jere Moilanen, Teemu Mäki (65 Otto Nieminen), Aaro Hedman, Alec Biskop (64 Topi Mäki), Juho Alasuutari, Ville Luokkala (77 Elmeri Lahti), Elis Åström, Lasse Känsälä, Jani Mäenpää, Joni Lämsä (77 Samuel Frilund).

Hercules haki täyden pistepotin

GBK ei pystynyt horjuttamaan vierasjoukkuetta. Hercules vei Kokkolasta pisteet maalein 5-1 (2-1). Avausjakson lopussa sekä toisen alussa GBK oli pelissä hyvin mukana.

Hercules hallitsi ensimmäiset 35 minuuttia. Joukkue sai otteluun hyvän lähdön, 2-0 13 minuutissa. Sami Karjalainen laukoi vapaapotkusta 1-0 kun pelattuna oli 11 minuuttia. Täysin vapaaksi maalin eteen jätetty Kristian Karjalainen osui kaksi minuuttia myöhemmin.

Hercules hallitsi tapahtumia. GBK piristyi jakson loppuminuuteilla. Kotijoukkue kavensi juuri ennen taukoa. Teemu Mäen pitkä syöttö yli puolustuslinjan vapautti Alec Biskopin, joka laukoi pallon maaliin. Maali oli Alecin ensimmäinen Kakkosessa.

Pirteä oli GBK:n alku tauon jälkeen. Kotijoukkue esitti muutaman hienon hyökkäyksen. Mutta, sitten tuli kylmä suihku. Hercules hyödynsi toisen jakson ensimmäisen tekopaikan, maalintekijänä Heinolainen.

GBK ei periksi antanut, mutta 1-3 oli liikaa ylämäkeä. Hercules oli vaarallisempi ja Oskari Haanpää teki 4-1 62 minuutilla. Vierailla oli yksi tolppalaukaus. Vierailla oli yksi rimalaukaus, jonka jälkitilanteesta Henri Mäkäräinen iski viidennen maalin.

- Ei oltu valmiita ottelun alussa.

- 0-2 maalissa puolustimme todella huonosti.

- Ottelussa hävittiin aivan liian monta tilannetta jossa oltiin kolme vastaan yksi.

- 1-3 maali oli raskas takaisku. Meillä oli ihan okej alku toisella jaksolla.

Foto/Teijo Pirttimäki

Statistik

1 - 5

Hercules
(1-2)
11'MaaliKarjalainen Sami
13'MaaliHeinolainen Kristian
43'MaaliBiskop Alec
49'MaaliHeinolainen Kristian
63'MaaliHaanpää Oskari
87'MaaliMäkäräinen Henry