GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

Närpes Kraft - GBK   3 - 0

Mosedal

Förlust i Närpes - Närpiössä tappio

Det blev förlust borta mot Kraft på söndagen. Inte nog med det, GBK:s målvakt blev utvisad i 90:e minuten.

Kraft vann med 3-0 efter 2-0 i paus. Närpeslaget inledde starkt, 2-0 inom futtiga sex minuter. Det var Oskar Ivars och Samsonia Kakhaber som svarade för målen.

Jobbig start för GBK som dock reste sig och gjorde spelmässigt helt okej ifrån sig. GBK dominerade andra halvlek, men lyckades inte spräcka nollan. Närpeslaget hade farliga kontringar och på en sådan kom 3-0 i 90:e minuten.

GBK-keepern Riku Lelo Lun Koka fällde en motståndare inom straffområdet. Lelo fick sin andra varning och blev utvisad. Petteri Jokihaara ställde sig i målet, men lyckades inte rädda Kevin Peths straffspark.

Chris Corcoran, GBK:

- Vi var inte redo från start. Inte redo att kriga och kämpa.

- Vi gav dem två mål.

- Vi dominerade andra halvlek och skapade chanser, men det ville sig inte. Det var mycket spel på deras planhalva. Vi tog också risker vilket medförde kontringsmöjligheter för dem.

Kraft oli vahvempi

GBK:n vieraspeli Närpiössä päättyi 0-3 tappioon. Tauolla GBK oli 0-2 tappiolla.

Kraft aloitti todella vahvasti ja meni nopeasti 2-0 johtoon. Siihen Kraft tarvitsi aikaa vain kuusi minuuttia. Oskar Ivars ja Samsonia Kakhaber osuivat tolppien väliin.

Pelillisesti GBK paransi ja varsinkin toinen jakso oli vieraiden hallintaa, mutta nolla jäi särkemättä. Kraftilla oli vastaiskuja, joista yksi päättyi maaliin 90 minuutilla. Maalivahti Riku Lelo Lun Koka joutui kaatamaan vastustajan, sai toisen varoituksen ja siten myös ulosajon.

Kenttäpelaajista Petteri Jokihaara siirtyi maaliin, mutta ei onnistunut torjumaan Kevin Pethin rankkaria.

- Ei oltu alussa valmiita. Ei oltu valmiita taistelemaan.

- Lahjoitimme heille kaksi maalia.

- Toista puoliaikaa hallittiin. Tekopaikkojakin oli. Pallo viihtyi paljon heidän kenttäpuoliskollaan. Riskejäkin otettiin ja Kraft sai paljon vastaiskuja.

GBK: Riku Lelo Lun Koka (2 var = ulosajo/utvisning), Otto Nieminen (v), Teemu Mäki, Aaro Hedman, Alec Biskop (Elis Åström, v), Juho Alasuutari, Joni Lämsä, Jani Mäenpää, Joel Häggblom, Petteri Jokihaara, Pietro Kytölaakso.

Närpes Kraft

3 - 0

(2-0)
3'MaaliIvars Oskar
6'MaaliKakhaber Samsonia