GBK Miehet, KAKKONEN - TVÅAN

GBK - VIFK  0 - 2

Kokkola, Keskuskenttä

GBK föll mot VIFK - VIFK haki pisteet Kokkolasta

Säsongens andra hemmamatch, där GBK mötte Vasa IFK, slutade med förlust, 0-2 (0-1). GBK har därmed fortfarande noll poäng.

GBK hade svårt att skapa riktigt vassa målchanser, men ändå ett antal tillräckligt goda som kunde ha resulterat.

IFK hade mera chanser och ser man på helheten så vann gästerna rättvist.

Båda lagen hade en farlig frispark i början. IFK hade sedan ett spelmässigt övertag. GBK hade också sina perioder. Målchanserna var lätträknade i första halvlek. GBK:s Joni Lämsä krutade iväg ett skott från 25 meter, men bollen susade över målet.

IFK gick till ledning i 37:e minuten. Det var Hannes Hiekkanen som blev frispelad och han rundade mål-Lelo innan han rullade bollen in i mål.

Vasalaget hade några goda chanser efter paus, men GBK klarade sig. GBK skapade några gånger trängsel inom gästernas straffområde, bland andra på frisparkar, men Vasalaget försvarade sig bra.

IFK hade chanser att punktera matchen, men det dröjde till 88:e minuten innan mål nummer två kom. Det var Filip Hiekkanen, kusin till Hannes som prickade in gästernas 2-0.

GBK:s Elis Åström måste utgå på grund av skada redan i 32:a minuten. Jani Mäenpää prisbelönades i GBK.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Lasse Känsälä, Teemu Mäki (v), Aaro Hedman, Alec Biskop, Elis Åström (32 Joel Häggblom, 78 Otto Nieminen), Juho Alasuutari (v), Jani Mäenpää, Joni Lämsä, Pietro Kytölaakso, Petteri Jokihaara (v).

GBK:lle kotitappio

GBK:n pistetili on edelleen avaamatta. Sunnuntain kotipeli Vasa IFK:ta vastaan päättyi 0-2 tappioon. Taukotilanne oli 0-1. Ottelua kokonaisuutena katsottuna oli vieraiden voitto ansaittu.

Alussa molemmilla oli yksi vaarallinen vapaapotku. Välillä IFK piti palloa, välillä GBK. Hyvät tekopaikat oli vähissä. GBK:n Joni Lämsä ampui 25 metristä, mutta pallo meni vähän yli maalin. IFK siirtyi johtoon 37 minuutilla. Hannes Hiekkanen pelattiin keskeltä läpi, hän kiersi maalivahdin ja sijoitti pallon maaliin. Ansaittu johtomaali.

Heti tauon jälkeen IFK loi pari vaaralista paikkaa ja kerran GBK pelasti maaliviivalta. GBK:n puolittaiset paikat tulivat vapaapotkuista, joissa pallo jäi elään vieraiden rankkarialueelle, mutta IFK puolusti hyvin.

GBK:lla oli muutama kulmapotkukin, mutta tasoitus jäi tekemättä. IFK oli vaarallisempi ja 2-0 maali nähtiin 88 minuutilla, maalintekijänä Hannes Hiekkasen serkku, Filip Hiekkanen.

Jobinpostia GBK:lle tuli jo 32 minuutilla, kun Elis Åström loukkaantui ja joutui jättämään kentän.

Foto/Teijo Pirttimäki

0 - 2

VIFK
(0-1)
38'MaaliHiekkanen Hannes
89'MaaliPitkäkangas Jonas