GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - Komeetat  3 - 1

Keskuskenttä TN

GBK-Komeetat 3-1 (1-0)

Äntligen, äntligen! Säsongens första trepoängare för GBK. Komeetat, som fortfarande är utan seger, förlorade mot GBK i Karleby. GBK vann 3-1. Pausresultatet var 1-0.

Det var rätt chansfattigt i första halvlek. GBK:s Petteri Jokihaara fick första chansen, men skottet gick rakt på målvakten. Komeetat var farliga på sina kontringar. GBK-målvakten Riku Lelo Lun Koka gjorde två till tre riktigt fina räddningar.

GBK gick till ledning cirka en kvart före paus.Målet gjordes av Zuca på passning av Joni Lämsä.

GBK hade ett spelövertag under resten av halvleken. Bollen trivdes mest på gästernas planhalva.

Komeetat hade mängder av hörnor i andra halvlek och GBK fick hela tiden vara på sin vakt.

2-0 till GBK kom i 81:a minuten och gjordes av Teemu Mäki. Joel Häggblom, inhoppare för kvällen, fälldes cirka 17 meter från målet. ”Teme” Mäki sköt bollen in via stolpen.

På ett inlägg av Zhan Bulatkulov nickade Zuca hårfint över målet.

Det blev onödigt spännande på slutet. Eetu Penttinen reducerade i 87:e minuten. GBK lyckades inte rensa en hörna och bollen hamnade i fötterna på Penttinen som pangade in reduceringsmålet.

Matchen avgjordes två minuter senare. Joel Häggblom skulle rycka ifrån Juuso Sarkkinen som valde att riva ner Häggblom. Domaren lade visselpipan i munnen, men blåste inte eftersom hemmalagets Zhan Bulatkulov fick bollen. Zhan tog sig förbi målvakten och sköt in 3-1.

Sarkkinen blev varnad, hans andra gula i matchen. Utvisning.

Teemu Mäki prisbelönades i GBK, Juuso Sarkkinen i Komeetat.

Petteri Jokihaara, GBK:

-Känns gårr bra.

-Vi har haft en svår inledning på säsongen. Nu ropade vi hårt i omklädningsrummet. Alla var glada. Känslan var som vi tagit sex poäng.

-Båda ville ta första segern. Det gick vägen för oss. Onödigt spännande blev det på slutet.

Niklas Käcko, GBK:

-Känns jätteskönt.

-Vi hade bakom oss tre oavgjorda matcher. I alla tre kunde vi ha tagit tre poäng. Nu gick det vägen.

Perttu Huntus, Komeetat:

-En jämn drabbning där båda lagen kämpade bra. GBK tog bättre vara på chanserna.

Babatunde Wusu, Komeetat:

-Vi hade chanser vinna matchen.

-Spelmässigt är jag helt nöjd, men inte med resultatet.

Kauden avausvoitto!

Vihdoinkin, vihdoinkin! GBK otti kauden ensimmäisen voiton, kukistamalla Jyväskylän Komeetat, joka puolestaan on edelleen voitoitta. GBK kukisti vieraansa 3-1, taukotilanteen oltua 1-0.

Avausjaksolla ei maalipaikoilla mässäilty. GBK:n ja ottelun ensimmäisen maalipaikan sai Petteri Jokihaara, mutta maalivahti torjui.

Vierailla oli muutama todella vaarallinen vastahyökkäys ja GBK:n maalissa Riku Lelo Lun Koka teki pari tärkeää torjuntaa.

GBK siirtyi johtoon vartti ennen taukoa. Joni Lämsän syöttö vapautti Zucan, joka ei erehtynyt. Jakson viimeinen vartti oli täysin GBK:n hallintaa, mutta ilman maalipaikkoja.

Toisella jaksolla Komeetat sai useita kulmapotkuja ja GBK sai koko ajan olla varpaillaan.

Kotijoukkueen 2-0 maali syntyi 80 minuutilla. Vaihdosta tullut ja pirteästi esiintynyt Joel Häggblom kaadettiin rankkarirajan ulkopuolella. Teemu Mäki laukoi vaparin tolpan kautta maaliin, 2-0.

3-0 oli lähellä, kun Zhan Bulatkulov tarjoili keskityksen ja Zuca puski hieman yli maalin.

Ottelu sai jännittävän loppuhuipennuksen. 87 minuuttia oli pelattu, kun Komeetat sai taas kulmapotkun. GBK ei saanut palloa putsattua pois ja lopulta Eetu Penttinen laukoi pallon maaliin.

Homma ratkesi pari minuuttia myöhemmin. Häggblom oli pääsemässä karkuun, mutta Juuso Sarkkinen kaatoi hänet. Erotuomarilla oli jo pilli suussa, mutta ei viheltänyt, kun pallo ajautui Bulatkoville, joka kiersi veskarin ja laukoi pallon tyhjään maaliin.

Sarkkinen sai tilanteessa toisen keltaisen, mikä samalla tiesi ulosajoa.

Palkitut: Teemu Mäki GBK, Juuso Sarkkinen Komeetat.

-Tuntuu tosi hyvältä.

-Meillä on ollut vaikea alkukausi. Nyt voitosta nautittiin. Pukukopissa juhlittiin, kuin olisi saatu kuusi pistettä.

-Molemmat hakivat avausvoittoa. Meiltä se onnistui. Lopussa meni turhan jännäksi.

-Hieno tunne.

-Tätä on odotettu. Kolme edellistä peliä päättyi tasan ja jokaisessa oli mahdollisuus voittaa. Nyt saatiin hyvä tulos.

-Kokonaisuutena tasainen ja hyvä vääntö.

-GBK käytti maalipaikkansa paremmin.

-Tulokseen olen pettynyt.

-Pelillinen esitys oli ihan hyvä. Meillä oli mahdollisuudet vaikka voittoon asti.

Foto/Teijo Pirttimäki

3 - 1

Komeetat
(1-0)
82'MaaliMäki Teemu
88'MaaliPenttinen Eetu