GBK Miehet, Harjoitusottelu

GBK - Närpes Kraft

Kipparihalli

GBK - Närpes Kraft 3-1 (1-0)

GBK spelade vinterns andra träningsmatch inför hemmapubliken. Det rödvita hemmalaget gästades av Närpes Kraft. GBK var det bättre laget och vann med 3-1 efter 1-0 ledning i paus.

GBK:s ledningsmål kom i 31:a minuten och gjordes av Zuca på en retur efter att Kraft-målvakten räddat ett skott av Pietro Kytölaakso. Teemu Mäki stod för ett fint förarbete.

Joonas Koivukoski (bilden), som vaktade hemmamålet i lördagens match, noterades för några viktiga ingripanden i första halvlek.

GBK fick en bra start efter paus, 2-0 i 51:a minuten. Målet gjordes av Jani Mäenpää på fint förarbete av Kytölaakso och Zuca. Kraft hade häng på ett reduceringsmål när en omarkerad Samir Isanovic fick nicka från fem meter, men Koivukoski räddade.

Men Närpeslaget lyckades kvittera några minuter senare. Salah Ibrahim serverade ett inlägg och Jonas Granfors skarvade bollen in från nära håll.

GBK:s 3-1 gjordes av Kytölaakso vars låga skott sökte sig in i bortre hörnet. Toro assisterade. 4-1 var närmare än gästernas 2-3. På hörna av Teemu Mäki nickade Topi Mäki i ribban.

Ibrahim prisbelönades i bortalaget, Juuso Jäntti i GBK.

GBK Kraftia vahvempi

GBK kukisti Närpes Kraftin lauantaina pelatussa harjoitusottelussa. Kotijoukkue GBK voitti 3-1, taukotilanteen oltua 1-0.

GBK siirtyi johtoon 31 minuutilla. Teemu Mäki tarjoili keskityksen, maalivahti torjui Pietro Kytölaakson vedon, mutta Zuca toimitti paluupallon verkkoon.

Kotijoukkueen maalissa Joonas Koivukoski (kuvassa) pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Avausjaksolla Joonas teki muutaman tärkeän torjunnan.

GBK aloitti toisen jakson vahvasti ja 2-0 maali syntyi 51 minuutilla. Maalintekijänä Jani Mäenpää ja hyvästä esityöstä vastasivat Kytölaakso ja Zuca.

Kraftin kavennusmaali oli lähellä, kun vapaaksi unohdettu Samir Isanovic puski viidestä metristä, mutta Koivukoski torjui.

Vieraiden kavennus nähtiin kuitenkin muutama minuuttia myöhemmin. Målet gjordes av Jonas Granfors, framspelad av Salam Ibrahim.

Toron syötöstä laukoi Kytölaakso GBK:n 3-1 maalin. Myös 4-1 roikkui ilmassa. Lähellä se oli, kun Teemu Mäki tarjoili kulmapotkun ja Topi Mäki puski ylärimaan.

GBK:n parhaana palkittiin Juuso Jäntti, vieraista Ibrahim.

GBK: Joonas Koivukoski, Teemu Mäki, Thiago, Juuso Jäntti, Topi Mäki, Toro, Daniel Kago, Pietro Kytölaakso, Joni Lämsä, Jani Mäenpää, Zuca.

Byten/Vaihdot: 65 Paul Hansell (Kago), 70 Jeremi Rajala (Topi Mäki), 70 Tyson Okundzi (Joni Lämsä).

1-0 Felipe Felix Ferreira 31'
2-0 Jani Mäenpää 51'
2-1 Samir Isanovic 53'
3-1 Pietro Kytölaakso