GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - OTP  0 - 2

Kokkola, Keskuskenttä TN

Tappio! Förlust! GBK-OTP 0-2 (0-1)

GBK åkte på säsongens första hemmaförlust när laget gästades av OTP från Uleåborg. Matchen på centralidrottsplan slutade 0-2 efter 0-1 i paus.

GBK, som inledde piggt, skapade de första chanserna. Både Joel Häggblom och Petteri Jokihaara var nära spräcka nollan. Efter spelade 15-20 minuter blev det lite mera OTP. Hemmalagets José Ferreira räddade en farlig hörna på mållinjen. OTP gick till ledning i 37:e minuten. Daniel Säily föll lätt och domaren blåste straff. Säily själv sköt in straffen.

GBK hade några kvitteringschanser i andra halvlek, men det var OTP som hade bättre kontroll över händelserna. OTP:s 2-0 kom i 75:e minuten och gjordes av Säily på en snabb kontring.

Aaro Hedman, Joni Lämsä och Teemu Mäki var avstängda. Petteri Jokihaara fick sin fjärde varning och missar matchen mot Hercules.

Hlib Fadeichev prisbelönades i GBK. Helt rättvist.

Tränar- och spelarkommentarer på videon från pressinfot efter matchen.

Kauden ensimmäinen kotitappio

GBK koki kauden ensimmäisen kotitappion, kun se hävisi Oulun Työväenpalloilijoille. Keskusurheilukentällä pelattu ottelu päättyi 0-2 (0-1).

GBK aloitti pirteästi ja loi muutaman tekopaikan. Joel Häggblom ja Petteri Jokihaara olivat lähellä onnistua. Noin 15-20 minuutin jälkeen sai OTP enemmän otetta. Vierailla oli vaarallinen kulmapotku ja José Ferreira pelasti maaliviivalta. Johtoon vieraat siirtyivät 37, kun erotuomari puhalsi hyvin heppoisin perustein rankkarin. Daniel Säily, joka rankkarialueella kaatui, laukoi itse pallon maaliin.

GBK:lla oli toisella puoliajalla muutama maalipaikka, mutta kokonaisuutena OTP oli se, joka tapahtumia hallitsi. Säily teki toisen maalinsa 75 minuutilla. Maali syntyi nopean vastaiskun päätteeksi.

GBK:lta pelikiellossa olivat Aaro Hedman, Teemu Mäki ja Joni Lämsä. Petteri Jokihaaralle kauden neljäs varoitus, mikä tarkoittaa pelikieltoa seuraavasta ottelusta, Hercules-GBK.

Hlib Fadeichev palkittiin, täysin oikeutetusti.

Ottelun jälkeisen pressitilaisuuden valmentaja- ja pelaajakommentit kuultavasti videolta.

GBK: Joonas Koivukoski, José Ferreira (88 Alex Björkgren), Thiago, Topi Mäki (65 Roni Enlund), Ville Luokkala, Toro, Hlib Fadeichev, Zuca, Joel Häggblom (65 Jani Mäenpää), Pietro Kytölaakso (88 Kaapo Kotila), Petteri Jokihaara.

Varnades/Varoitettiin: Kytölaakso, Jokihaara

Foto/Teijo Pirttimäki

GBK - OTP su 3.9.2023 | Lehdistötilaisuus

Lehdistötilaisuudessa mukana OTP:n pelaaja Alexander Jibrin ja GBK:n pelaaja Roni Enlund sekä OTP:n päävalmentaja Augustin Jibrin ja GBK:n päävalmentaja Niklas Käcko. Toimittajana Peter Finell.

(0-1)
39'MaaliSäily Daniel-Kristian
76'MaaliSäily Daniel-Kristian