GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - Hercules  3 - 0

Kokkola, Keskuskenttä TN

GBK-Hercules Oulu 3-0 (3-0)

Det blev en klar 3-0 hemmaseger för GBK när laget gästades av Hercules från Uleåborg. GBK gjorde tre mål under de första 30 minuterna.

Hemmalaget gjorde en mycket bra första halvlek. På passning av Zuca gjorde Petteri Jokihaara 1-0. Teemu Mäki sköt in 2-0, framspelad av Zuca. Mål nummer tre, som kom i 28:e minuten, gjordes av Zuca på passning av Jokihaara.

GBK hade ytterligare några chanser, bland annat Pietro Kytölaaksos ribbskott.

GBK skapade inga målchanser i andra halvlek där Hercules bättrade på sitt spel. Gästerna fick några frisparkar från cirka 17-18 meter, men de blev resultatlösa.

GBK:s Jani Mäenpää blev skadad i 85:e minuten och kunde inte fortsätta matchen. Joni Lämsä fick sin fjärde varning och måste stå över lagets nästa match, KuPS Akatemia borta.

Sent på fredagkväll meddelade bollförbundet att GBK:s målvakt Riku Lelo Lun Koka är avstängd ytterligare två matcher.

Lördagens match inleddes med en tyst minut för att hedra minnet av Jarl-Erik ”Kicki” Wikström som somnade in 25 maj 2023.

Rasmus Jansson, Hercules:

-Det fanns bara ett lag på plan i första halvlek. Vi var stillastående och GBK dominerade stort.

-Vi fick bättre rörlighet i vårt spel i andra halvlek och överlag bättrade vi på.

Petteri Jokihaara, GBK:

-En bra första halvlek där vi kunde ha gjort flera mål.

-Vi släppte dem med i matchen i andra halvlek.

Niklas Käcko, GBK:

-Jag är väldigt nöjd. Det är alltid trevligt att spela och vinna hemma. En väldigt bra första halvlek av oss.

-Vi kontrollerade andra halvleken och höll motståndarna borta från farligt område.

Kotivoitto 3-0

GBK otti täydet pisteet, kukistamalla kotonaan Herculeksen 3-0. Samat lukemat olivat taululla jo avausjakson jälkeen.

GBK hallitsi avausjaksoa. Zucan esityöstä laukoi Petteri Jokihaara ottelun avausmaalin. Zuca teki hienon esityön myös Teemu Mäen 2-0 maaliin. Kaksi hienoa maalia. Kolmas maali nähtiin 28 minuutilla ja sen teki Zuca. Syötön tarjoili Jokihaara.

GBK:lla oli paikkoja lisätä johtoaan. Lähimpänä oli Pietro Kytölaakson laukaus ylärimaan.

Toinen jakso oli tasaisempi. GBK ei maalipaikkoja luonut. Ei niitä luonut vastustajakaan, jolla tosin oli parikin vapaapotkua 17-18 metristä, mutta ne jäivät tuloksettomiksi.

GBK:n Jani Mäenpää loukkasi nilkkansa 85 minuutilla, eikä pystynyt jatkamaan. Joni Lämsä otti kauden neljännen keltaisen kortin ja on sivussa vieraspelistä KuPS Akatemiaa vastaan.

Perjantaina, erittäin myöhään, GBK sai tiedon, että maalivahti Riku Lelo Lun Koka sai lisärangaistuksen, eli vielä kaksi ottelua, joten hän on sivussa yhteensä neljä ottelua, joista nyt kolme kärsitty.

Ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki, 25 toukokuuta poisnukkuneen Jarl-Erik ”Kicki” Wikströmin muistolle.

-Meiltä heikko ensimmäinen puoliaika. GBK hallitsi ja kentällä oli vain yksi joukkue.

-Tauon jälkeen parannettiin. Saatiin enemmän liikettä ja kaikki nostivat tasoaan.

-Erittäin hyvä ensimmäinen puoliaika. Paikkoja oli jopa useampaan maaliin.

-Toisella jaksolla päästettiin vastustaja peliin mukaan.

-Olen erittäin tyytyväinen. On aina hienoa pelata ja voittaa kotona.

-Pelattiin erittäin hyvä ensimmäinen puoliaika.

-Oli toinenkin jakso kontrollissa. Pidettiin vastustaja pois vaaralliselta alueelta.

GBK: Joonas Koivukoski, Teemu Mäki, Thiago, Aaro Hedman, Ville Luokkala, Toro (63 Topi Mäki), Joni Lämsä, Jani Mäenpää, Pietro Kytölaakso (79 Joel Häggblom), Zuca, Petteri Jokihaara (74 Kaapo Kotila).

Varnades/Varoitettiin: Kytölaakso, Lämsä, Toro, Jokihaara.

(3-0)
17'MaaliJokihaara Petteri