GBK Miehet, Miesten Kakkonen

GBK - RoPS  5 - 1

Kokkola, Keskuskenttä TN

GBK-RoPS 5-1 (2-0) Kytölaakso hattrick!

Säsongens tredje hemmamatch och tredje hemmaseger. GBK besegrade serieledarna RoPS med 5-1 (2-0. Pietro Kytölaakso gjorde tre och Zuca två mål.

GBK gick till ledning i 28:e minuten. RoPS-backen fällde Joel Häggblom och Zuca sköt straffen i mål. 2-0 kom i 45:e minuten och gjordes av Kytölaakso som fick ett friläge, prickade stolpen och smällde in returen.

I ställningen 1-0 gjorde GBK-målvakten Riku Lelo Lun Koka två kanonräddningar. Först räddade han ett skott av Aapo Savolainen och sedan en nick av samma man.

Joni Lämsäs fina passning friställde Kytölaakso som gjorde 3-0 sex minuter efter paus. Tio minuter senare gjorde Kytölaakso 4-0. Hattrick!

Alex Tolra reducerade på hörna i 71:a minuten. 5-1 kom sju minuter senare. Zuca och Petteri Jokihaara väggspelade och det var Zuca som nätade.

Stort tack för publiken, speciellt de båda hejarklacken som stöttade laget i 90 minuter.

Riku Niska, RoPS:

-Vi fick inte maskineriet i gång under hela matchen. Ofta har vi svårt i första halvlek. Vi brukar bättra på till den andra, men inte den här gången.

Pietro Kytölaakso, GBK:

-Hela laget jobbade bra. En bra laginsats. Vi försvarade och anföll bra och tog väl vara på chanserna.

Ville Ulanen, RoPS:

-Jag tycker vi inledde bra. GBK tillät oss bollinnehav, kontrade och gjorde det svårt för oss. Men visst hade vi också våra målchanser.

Niklas Käcko, GBK:

-Jag är mycket nöjd. Visste inte var vi står efter 0-4 stryk mot OLS. Vi mötte ett ungt och spelskickligt RoPS. Efter 1-0 blev vi passiva och då gjorde Riku två viktiga räddningar. Det kunde ha varit 1-2 istället för 1-0. Vi hade förberett oss bra inför matchen. Vi var koncentrerade och gjorde en bra match.

GBK kukisti RoPS:in

Kauden kolmas kotiottelu ja kolmas kotivoitto. GBK kukisti RoPS:in 5-1. Taukotilanne oli 2-0. Pietro Kytölaakso teki kolme ja Zuca kaksi maalia.

GBK siirtyi johtoon 28 minuutilla. Joel Häggblom kaadettiin ja Zuca iski rankkarista 1-0. Tärkeä 2-0 maali syntyi juuri ennen taukoa. Kytölaakso osui tolppaan, mutta laukoi itse paluupallon verkkoon.

Ennen 2-0 maalia oli vierailla kaksi huippupaikkaa tasoittaa, mutta maalissa Riku Lelo Lun Koka venyi huipputorjuntoihin. Riku torjui Aapo Savolaisen laukauksen, sekä saman miehen puskun.

GBK iski kaksi nopeaa maalia tauon jälkeen. Joni Lämsän huikea syöttö vapautti Kytölaakson, 3-0. Maali syntyi 51 minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin iski Kytölaakso tilanteeksi 4-0. Hattutemppu!

Alex Tolra kavensi kulmapotkusta, mutta sen lähemmäksi RoPS i päässyt. GBK:n viidennen teki Zuca ja hyvän seinäsyötön tarjosi Petteri Jokihaara.

Iso KIITOS yleisölle, varsinkin kahdelle huutosakille, jotka kannustivat täydet 90 minuuttia.

Riku-Veli Niska, RoPS:

-Koko pelissä ei saatu koneita käyntiin. Usein avausjakso on ollut vaikea. Yleensä toisella on parannettu, mutta ei tällä kertaa.

-Koko joukkueelta hyvä peli. Puolustettiin hyvin, hyökättiin hyvin ja tehtiin maaleja.

-Saatiin ihan ok startti. GBK antoi meidän hallita palloa, teki riistoja ja iski vastaan ja oltiin vaikeuksissa. Toki meilläkin maalipaikkoja oli.

-Tyytyväinen olen. Vähän OLS-tappion (0-4) jälkeen mietin, mikä meidän tilanne on. Nyt kohdattiin nuori ja taitava RoPS, jonka pelaajat hallitsevat palloa ahtaissa tiloissa. 1-0 maalin jälkeen passivoiduttiin. Riku teki kaksi todella tärkeää torjuntaa. 1-0 olisi yhtä hyvin voinut olla 1-2. Hyvin otteluun valmistauduttiin ja kokonaisuutena meiltä hyvä esitys.

GBK: Riku Lelo Lun Koka, Teemu Mäki, Aaro Hedman, Thiago, Ville Luokkala, Toro, Joel Häggblom, Jani Mäenpää, Joni Lämsä, Pietro Kytölaakso, Zuca.

Byten/Vaihdot: 46 Petteri Jokihaara (Häggblom), 46 Topi Mäki (Mäenpää), 79 Kaapo Kotila (Zuca), 79 Juuso Jäntti (Toro), 86 Tyson Okundzi (Kytölaakso).

Varningar/Varoitukset: Thiago