GBK Miehet, Miesten kakkonen lohko C

GBK - Närpes Kraft  3 - 2

Kokkola, Keskuskenttä TN

GBK - Närpes Kraft 3-2 (2-1)

Det blev full pott för GBK, den 13:e gången i sommar. GBK besegrade Närpes Kraft i tvåans toppmöte med 3-2 efter 2-1 i paus.

Närpeslaget fick ett tidigt ledningsmål genom Lucas Pomba. Målet kom i nionde minuten och på gästernas första ordentliga anfall. GBK, som hade ett klart spelövertag, vände före paus. Jasper Uwaegbulam kvitterade efter fint förarbete av Luigi Moraes och Pietro Kytölaakso. 2-1 var ett självmål. Thiaguinhos inlägg gick in via en Kraft-spelare. Målvakten Zacharias Eriksson var chanslös.

GBK ägde slutet av första halvlek, inledde bra också efter paus, men Kraft lyckades kvittera i 55:e minuten. Mykyta Savchenko i hemmamålet räddade Antonio Westerholms skott till hörna. Den hörnan resulterade i ett självmål. 2-2 och 1-1 i självmål.

GBK:s 3-2 kom strax efter. Jasper Uwaegbulam fälldes inom straffområdet och domaren dömde straffspark. Den sköt Thiaguinho bergsäkert i mål.

GBK hade ännu några goda målchanser. Hemmalagets Sebastian Mannström fick stående ovationer då han byttes in i 58:e minuten. Hans första match i GBK sedan hösten 2007.

Ville Huuhka prisbelönades i GBK, Amir Kalabic i Kraft.

Matchens pressinfo med kommentarer, se nedan:

GBK:lle täydet pisteet

GBK kukisti Närpes Kraftin sarjan kärkiottelussa, 3-2 (2-1) ja voitto oli kauden 13:sta.

Lucas Pomba hyödynsi Kraftin ensimmäisen kunnon hyökkäyksen ja vieraat johtoon 9 minuutilla. Kenttätapahtumia hallinnut GBK käänsi taukotilanteeksi 2-1. Luigi Moraes ja Pietro Kytölaakso tekivät hyvän esityön ja Jasper Uwaegbulam laukoi lähietäisyydeltä 1-1. 2-1 oli omamaali, joka syntyi Thiaguinhon keskityksestä.

GBK hallitsi jakson loppua, samoin toisen alkua, mutta Kraft tasoitti 55 minuutilla. Tällä kertaa GBK teki omanmaalin ja se syntyi kulman jälkeen. Hässäkkää maalin edessä ja lopulta pallo meni kotijoukkueen maaliin.

GBK iski kaksi minuuttia myöhemmin, maalintekijänä Thiaguinho rankkarista, joka tuomittiin, kun Uwaegbulam kaadettiin.

Vielä oli GBK:lla paikkoja lisämaaleihin, mutta niitä ei enää nähty. Sebastian Mannström sai raikuvat aplodit, kun hänet 58 minuutilla vaihdettiin kentälle. ”Sebun” eka peli GBK:n paidassa sitten syksyn 2007.

Ottelun parhaina palkittiin GBK:n Ville Huuhka ja vieraiden Amir Kalabic.

Ottelun lehdistötilaisuus alla:

GBK: Mykyta Savchenko, Alex Björkgren, Ville Huuhka, Ville Vitka, Ville Luokkala, Toro, Tomas Maldonado, Thiaguinho, Pietro Kytölaakso, Luigi Moraes, Jasper Uwaegbulam.

Byten/Vaihdot:

58 Sebastian Mannström (Moraes), 74 Roni Enlund (Uwaegbulam), Johannes Sundqvist (Kytölaakso), 89 Tino Huttu (Björkgren).

Varnades/Varoitettiin:

Björkgren, Maldonado

GBK - Närpes Kraft la 13.7.2024 | Lehdistötilaisuus

Lehdistötilaisuudessa mukana Närpes Kraftin pelaaja Axel Lärka ja päävalmentaja Vanja Pobor sekä GBK:n pelaaja Sebastian Mannström ja päävalmentaja Niklas Käcko. Toimittajana Johannes Saajoranta.

(2-1)
8'MaaliPomba Lucas
23'MaaliUwaegbulam Jasper
55'MaaliTkachenko Volodymyr
62'MaaliHenrique Thiago