GBK Miehet, Miesten kakkonen lohko C

OPS - GBK   2 - 3

Oulu, Castren TN

Strålande vändning: 0-2 till 3-2! - GBK esitti huikean nousun!

Vilken rysare! GBK hamnade i 0-2 underläge borta mot OPS, men gjorde en strålande upphämtning. Johannes Sundqvist (bilden) gjorde två och Joel Häggblom ett mål. GBK vann med 3-2.

OPS ledde 1-0 i paus, detta trots att GBK hade haft ett spelövertag. Jyri Vääräniemis ledningsmål kom nästan från intet i 31:a minuten.

GBK hade ett övertag också i andra halvlek, men åkte på ett nytt baklängesmål i 62:a minuten, målskytt Michael Nzekwe. Mycket uppförsbacke för GBK.

Men bortalaget gav sig inte. Johannes Sundqvist, inhoppare i 46:e minuten, reducerade i 69:e minuten. Målet kom efter en hörna och lite trängsel inom straffområdet. GBK pressade på och Joel Häggblom, inhoppare i 66:e minuten, kvitterade på en fin passning av Tomas Maldonado.

OPS, som skapade väldigt lite framåt, fick en chans på slutet. Ett farligt inlägg till målet, men bollen gick förbi alla och förbi målet. GBK:s segermål kom på tilläggstid. Johannes Sundqvist fintade bort en motståndare, hans första skott räddades, men själv ordnade han in returen, 3-2 och jubel bland gästerna.

Från GBK:s normala startelva saknades Toro, Thiaguinho och Alex Björkgren, alla avstängda och Petteri Jokihaara som hade personlig orsak. Ville Vitka byttes in i 66:e minuten. Division 2-debut för Vitka.

-Jag är väldigt stolt över hela laget. Det var nästan ofattbart att vi hamnade i 0-2 underläge, men spelarna visade stor vilja. De ville spela för klubben, säger Niklas Käcko, tränare för GBK.

Joel Häggblom

Upea nousu 3-2 voittoon

Olihan melkoinen jännitysnäytelmä! Ihan Alfred Hitchkock-mainen! GBK joutui 0-2 tappiolle, mutta nousi komeaan 3-2 vierasvoittoon Oulun Palloseurasta. Maalinteossa onnistuivat vaihdosta kentälle tulleet: Johannes Sundqvist (kuvassa) kahdesti ja Joel Häggblom kerran.

GBK hallitsi avausjaksoa, mutta Jyri Vääräniemen maalilla OPS johti tauolla. Maali tuli täysin yllättäen ja 31 minuutilla.

GBK painosti ja hallitsi myös toista jaksoa, mutta kylmäsuihku tuli 62 minuutilla, maalintekijä Michael Nzekwe. GBK oli pahassa tilanteessa.

Mutta vierasjoukkue ei periksi antanut, vaan teki upean nousun. Johannes Sundqvist, joka tuli kentälle tauon jälkeen, kavensi kulman jälkitilanteesta 69 minuutilla. Joel Häggblom, joka vaihdettiin kentälle 66 minuutilla, laukoi tasoituksen 82 minuutilla. Maalin syötti Tomas Maldonado.

OPS, joka ei juurikaan maalipaikkoja luonut, sai yhden vaarallisen tilanteen, mutta keskitys leijui ohi kaikkien ja ohi maalin. GBK:n voittomaali nähtiin ajassa 90+2. Sundqvist harhautti vastustajan, laukaus torjuttiin, mutta Johannes laukoi paluupallon maaliin. GBK:n penkillä mahtava fiilis.

GBK:n normaalista avauskokoonpanosta puuttui neljä pelaajaa, Petteri Jokihaara, jolla henkilökohtainen syy sekä pelikiellossa ollut kolmikko Toro, Alex Björkgren ja Thiaguinho. Vaihdosta kentälle tullut Ville Vitka debytoi Kakkosessa.

-Olen todella ylpeä joukkueestamme. 0-2 tappioasemasta hieno nousu. Pelaajat pelasivat suurella sydämellä ja seuralle, valmentaja Niklas Käcko kommentoi.

Johannes Sundqvist (oikealla)

GBK: Mykyta Savchenko, Tino Huttu, Roope Masumi, Ville Huuhka, Ville Luokkala, Roni Enlund, Tomas Maldonado, Luigi Moraes, Kaapo Kotila, Jasper Uwaegbulam, Pietro Kytölaakso.

Byten/Vaihdot: 46 Johannes Sundqvist (Huttu), 66 Joel Häggblom (Masumi), Ville Vitka (Enlund).

Varningar/Varoitukset: Enlund

OPS

2 - 3

(1-0)
31'MaaliVääräniemi Jyri
62'MaaliNzekwe Kelechi Michael
69'MaaliSundqvist Johannes
82'MaaliHäggblom Joel
92'MaaliSundqvist Johannes