GBK Miehet, Miesten kakkonen lohko C

GBK - TP-47  2 - 1

Kokkola, Keskuskenttä TN

GBK-TP-47 2-1 Kaapo Kotila 2

GBK tog säsongens åttonde seger genom att besegra Tornion Pallo-47. Matchen i Karleby slutade 2-1 (1-0).

Kaapo Kotila förde hemmalaget till ledning i matchens andra minut. TP hade några halvgoda chanser strax efter. Hemmalaget hade ett litet övertag och nära 2-0 var det när Luigi Moraes spelade fram Thiaguinho vars skott gick lite förbi målet.

Det var spelmässigt jämnt i andra halvlek. GBK ökade på till 2-0 i 57:e minuten, målskytt Kotila igen, den här gången på passning av Thiaguinho.

Mykyta Savchenko i hemmamålet räddade Ville Moilanens straffspark i 72:a minuten. Samma man lyckades dock reducera i 79:e minuten. Det var match igen.

TP-47 pressade på slutet, men GBK försvarade sig bra. GBK fick ofta ytor för kontringar och med bättre skärpa borde man ha gjort 3-1, men det lyckades inte.

-Vi gjorde det som behövdes för tre poäng. Visst skapade vi chanser till fler mål, men bra så här, kommenterade tvåmålsskytten Kaapo Kotila strax efter matchen.

-Visst var det kul göra mål.

Det var Kotilas första fullträffar i division 2.

-Vi fick en bra start, precis som vi brukar få på hemmaplan. Men det var en svår match. Vi hade svårt mot TP också på bortaplan, fram till utvisningen de fick. Båda lagen tröttnade på slutet. Spelmässigt har vi ännu mycket att förbättra, löd tränaren Miika Hohenthals kommentar efter matchen.

Niklas Kerkelä och tränaren Keijo Huusko i TP-47 var eniga om att GBK var bättre i första halvlek medan gästerna tog över i den andra.

GBK:lle täydet kolme pistettä

GBK kasvatti pistetiliään kolmella, kun joukkue kotonaan kohtasi Tornion Pallo-47:n. 2-1 voitto ja se oli kauden kahdeksas voitto. Taukotilanne oli 1-0.

GBK sai otteluun lentävän lähdön, kun Kaapo Kotila osui jo toisella peliminuutilla. Heti perään torniolaisilla oli pari puolittaista paikkaa, mutta ilman tulosta. GBK, joka avausjaksolla oli parempi, oli lähellä lisätä johtoaan, kun Luigi Moraes löysi Thiaguinhon, jonka laukaus meni vähän ohi maalin.

Toinen jakso oli pelillisesti tasainen. GBK:n 2-0 maali tuli 57 minuutilla. Thiaguinho vapautti Kaapo Kotilan, joka iski toisen maalinsa. GBK:n maalivahti Mykyta Savchenko torjui Ville Moilasen rankkarin 72 minuutilla. Vain seitsemän minuuttia edellisestä ja Moilanen laukoi 20 metristä ja pallo tolpan kautta maaliin.

TP painosti lopussa, mutta GBK puolusti hyvin. GBK:lla oli hyviä vastaiskuja, joista olisi pitänyt pystyä iskemään vielä kolmas maali.

-Tehtiin kaksi maalia ja se riitti voittoon. Oli meillä paikkoja lisämaaleihinkin, kaksi maalia tehnyt Kaapo Kotila totesi heti ottelun jälkeen.

-Oli mukava tehdä kaksi maalia, hän iloitsi.

Maalit olivat Kotilan ensimmäiset kakkosessa.